Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SÜREKLİ bilgisayara bakarak çalıştığım için gözlerim çok yorgun düşüyor. Göz çevrem çökmüş gibi görünüyor. Nasıl bir bakım uygulamamı tavsiye edersiniz? Yasemin İ./Çanakkale

        1 tutam taze naneyi 300 gram kaynar suyun içinde çay gibi demleyin. Biraz ılınınca içine batırdığınız pamukla gözlerine kompres uygulayın. Sonra da 1 taze inciri ortadan 2’ye bölüp 20 dakika gözlerinizin üzerinde bekletin. Bu formül göz çevrenizi canlandıracaktır.

        Cildinizi ballı karışımla canlandırın

        BANA yüzümü besleyecek bir vitamin maskesi tarifi verir misiniz? Meltem B./İstanbul

        4 yemek kaşığı pişmiş pirinç pilavı ile 1’er yemek kaşığı bal ve kremayı karıştırın. Karışımı göz çevrenize yayıp 30 dakika bekletin. Sonra sıcak bir havluyu 15 dakika ağzınız ve burnunuz dışarıda kalacak şekilde yüzünüzde bekletin. Bu formülü haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

        Saç dökülmesine karşı lavanta

        SAÇLARIM son günlerde çok dökülüyor. Bu duruma son vermek için ne yapmalıyım? Esra Y./Eskişehir

        1’ER çorba kaşığı ısırgan otu, lavanta ve adaçayını 300 gram suyun içinde 8 dakika kaynatın. Ilınınca süzün. Bu karışımı 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı, 1 çay kaşığı ısırgan yağı ve yarım çay kaşığı kekik yağıyla birlikte blender’dan geçirin. Ardından lapa halini alan bu karışımı saç derinize sürün ve başınızı bir streç filmle sarın. Yaklaşık 2 saat boyunca bu şekilde bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

        Toksinlerinizden arının

        TOKSINLERDEN arınmayı sağlayan bir formülünüz var mı? Nurcan D./Ankara

        2 yeşil elma, 1 havuç, 1 limon ve 1 portakalı katı meyve sıkacağından geçirin. İçine 1 çay kaşığı kabakçekirdeği yağı ekleyin. Her akşam yatmadan önce bu karışımdan içerek toksinlerinizden arınabilirsiniz.

        Diğer Yazılar