Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - SÜREKLİ denize ve havuza girmekten saçlarım yıprandı. Saç tellerim kupkuru. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Esra T./Antalya

        2 ÇORBA kaşığı zeytinyağı, 1 yumurtanın sarısı, 1 silme tatlı kaşığı kahve, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza sürün. Başınızı streç filmle sarıp 2 saat bu şekilde kalın. Bu sürenin sonunda saçlarınızı zeytinyağlı sabunla ya da defne sabunuyla yıkayın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanmanızı öneririm.

        Çillerinizi yoğurtla yok edin

        - Yaz başından beri tatil yapıyorum. Güneş yüzümde, dekolte bölgemde ve sırtımda çillenmeye yok açtı. Çillerim nasıl yok olur? Nur Y./İzmir

        2 ÇORBA kaşığı yulaf unu, 3 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Haftada 1, bu karışımı çilli bölgelere sürüp 1 saat bekletin.

        Topuklarınız pamuk gibi olsun

        - Topuklarım çok çabuk sertleşiyor. Bu konuda ne yapabilirim? Yeliz D./Bursa

        1 PORTAKALI ikiye bölüp sıkın. Elde ettiğiniz portakal suyunun içine biraz toz şeker katın. Banyo yaparken ayak tabanlarınızı bu karışımla ovuşturun. Banyodan sonraysa 1 çorba kaşığı vazelin, yarım limonun suyu ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. Bu karışımı topuklarınıza masaj yaparak sürün. Ardından ayaklarınızı nemli tülbentle sarın, üzerine de pamuklu çorap giyin. 2 saat bu şekilde kaldıktan sonra tülbenti açıp ayaklarınızı ovun. Yine pamuklu çorap giyin, çıplak ayakla yere basmayın. Bu formülü haftada en az 1 kez uygularsanız topuklarınız kısa zamanda pamuk gibi olacaktır.

        Diğer Yazılar