Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Bu aralar çok sık grip oluyorum. Bağışıklık sistemimi güçlendirmek için ne yapmalıyım? Şenay G./İstanbul

        HAVA değişiklikleri döneminde vücudu dinlendirmeye ve doğal içeceklerle beslenmeye her zamankinden daha fazla özen göstermek gerekiyor. Size tavsiyem gitmediyseniz öncelikle doktora gitmeniz. Ayrıca 1 narı iç zarıyla birlikte soyduktan sonra 1 parça taze zencefil, 1 elma, 2 pembe greyfurt ve 1 salatalıkla birlikte blender’dan geçirin. Elde edeceğiniz su, bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebirdir. Her gün tazesini hazırlayarak bu karışımdan için. Beslenmenizde balığa, limona ve yeşilliklere yer verin. Bunlar sizi dinamik kılacaktır.

        Midenizdeki şişkinliği dereotuyla atın

        - Hazım problemi yaşıyorum. Sürekli şiş olan midemi nasıl rahatlatırım? Nur Y./Bolu

        300 gram suyun içine 1 tutam taze dereotu koyup 5 dakika çay gibi kaynatın. Bu çayı gece yatmadan önce için. Ya da 1 bardak kaynar suyun içine 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 dal nane yaprağı ve 1 çay kaşığı toz meyankökü katın. Bu karışımı da gece yatmadan önce içmenizde yarar var.

        Ağız kokusuna tarçınlı gargara

        - Ağız kokusuyla başım dertte. Beni çok utandıran bu sorunu aşmamı sağlayacak bir formülünüz var mı? Neslihan K./Çanakkale

        750 gram suyun içine 2 çubuk tarçın atın. 1 çorba kaşığı da karanfil ekledikten sonra suyun ölçüsü 500 grama ininceye kadar kaynatın. Çay gibi demleyip süzün. Her akşam dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı bu suyla çalkalayın. Karışımı cam bir şişenin içinde ve mutlaka soğuk bir yerde saklayın. Yaşadığınız problemin nedeni diş, mide ya da hazımsızlık problemleri olabilir. Bu nedenle eğer henüz gitmediyseniz, mutlaka doktora gidin.

        Diğer Yazılar