Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Tırnaklarımı yiyorum. Bu alışkanlığımdan kurtulmak için çeşitli yöntemler denedim ama maalesef başaramadım. Siz bana ne yapmamı tavsiye edersiniz? Deniz B./Konya

        BİR şişenin içine 1’er çorba kaşığı badem yağı ve ananas suyu ile 1 limonun suyunu doldurun. 1 E vitamini ampulünü kırıp ekleyin. Bu karışımla tırnaklarınıza masaj uygulayın. Karışımın ekşi tadı tırnaklarınızı yemenizi önleyecektir.

        Yağlı ciltlere yeşil çaylı reçete

        - Cildim çok yağlı ve gözeneklerim çok açık. Nasıl bir bakım uygulamamı önerirsiniz? Yeşim Ö./ İstanbul

        300 gram suyun içinde 2 poşet yeşil çayı demleyin. Süzdükten sonra içine yarım limonun suyunu sıkın. Bu karışımı buz kalıplarına boşaltıp dondurun. Her sabah ve akşam 1 adet buz kapsülünü cildinizde dolaştırın. Cildinizdeki yağlanma hızla ortadan kalkacaktır.

        Boyundaki kırışıklıklara lavanta

        - 35 yaşındayım. Boynum çok kırıştı. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Zeynep T./Eskişehir

        ÖNCE 2’şer çorba kaşığı yulaf unu ve sütle 1 tatlı kaşığı badem yağını karıştırın. Karışımı boynunuza yayın. 5 dakika bekletip ovarak çıkarın. Ardından 1 kahve fincanı saf zeytinyağı, 1 çorba kaşığı susam yağı ve 1 tatlı kaşığı lavanta yağını karıştırıp hafif ısıtın. Bu karışımın içine bir tülbent batırın. Tülbenti sıktıktan sonra boynunuza sarın. Bu formülü haftada 1 gün uygulayın. Çok faydasını göreceksiniz.

        Diğer Yazılar