Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ellerim kuruyup sertleşti ve lekelendi. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Selen D./Ankara

        ÖNCELİKLE ellerinize peeling uygulayın. Ardından 1’er çorba kaşığı vazelin ile limon suyunu, 1’er çay kaşığı kantaron yağı ve lavantayla karıştırın. Bu karışımdan bolca sürdükten sonra ellerinize poşet geçirin. 15 dakika bu şekilde kalın. Poşetleri çıkardıktan sonra ellerinize 5 dakika da masaj uygulayın. Bu formülü haftada 3 kez uygulayın. Elleriniz kısa sürede yumuşacık olacak ve lekeler azalacaktır.

        Makyajınızı lavantalı sütle temizleyin

        Alerjik bir yapım var. Göz makyajımı temizlerken kullanabileceğim doğal bir karışım var mıdır? Esra T./İzmit

        1 çorba kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı hintyağı ve 2 damla lavantayı karıştırın. Bu karışımı nemli bir pamuğa yayarak makyajınızı çıkarabilirsiniz. 2 günde bir karışımın tazesini hazırlamalısınız.

        Şişen dişetlerine sumaklı gargara

        Dişetlerim şişiyor ve ağrı yapıyor. Diş hekimine gittim, bana yazdığı reçeteye harfiyen uyuyorum. Doğal bir destek olarak ne yapabilirim? Serap C./İstanbul

        300 gram kaynar suyun içine 1 çorba kaşığı çekirdek sumak koyun. Çay gibi demlendikten sonra süzün. İçine 4 damla nane yağı damlatın. Bu karışımı bir cam şişeye koyun. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra bu karışımla ağzınızı çalkalayın.

        Sivilcenin çaresi elma sirkesi

        Sivilcelerimle başım dertte. Ne yaparsam yapayım onlardan kurtulamıyorum. Derdime derman olacak bir formülünüz var mı? Merve K./İzmir

        BESLENMENİZE dikkat edin. Her gün papatya çayı için. Ayrıca 1’er çorba kaşığı madensuyu ve elma sirkesini, 1 çay kaşığı karbonatla karıştırıp cildinize tonik gibi uygulayın. Cilt bakımı yaptırmayı da ihmal etmemelisiniz.

        Diğer Yazılar