Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        El tırnaklarımda yol yol çizgiler var. Bu çizgilerin ortadan kalkmasını sağlayacak bir formülünüz var mı? Neslihan D./İstanbul

        1 çorba kaşığı bademyağı, 1 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı her gün tırnaklarınıza sürün. Ayrıca, haftada 3 gün E vitamini almayı da ihmal etmeyin.

        Basenlerinizdeki fazlalıklara karışık bitki çayı

        Kilo problemim yok ama kalçamda ve basenlerimde bölgesel fazlalıklarım var. Bu fazlalıklardan nasıl kurtulurum? Ayşe S./Manisa

        EŞİT miktarda kuşburnu, rezene, sinameki, papatya, biberiye ve funda yaprağını karıştırıp çay gibi demleyin. Bu çaydan her sabah 1 bardak için. Bu etkili karışım hem basen bölgenizin incelmesini sağlayacak hem de bu bölgedeki selülitlerinizi azaltacaktır. Ayrıca, düzenli olarak spor da yapmalısınız.

        Saçlarınız dökülüyorsa çare ısırgan otunda

        Saçlarımın dökülmesini nasıl durdururum? Elif B./Rize

        1’ER çorba kaşığı ısırgan otu, lavanta ve adaçayını 300 gram suyun içinde 8 dakika kaynatın. Ilınınca süzün. Karışımı 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı, 1 çay kaşığı ısırgan yağı ve yarım çay kaşığı kekik yağıyla birlikte blender’dan geçirin. Saç derinize sürüp başınızı bir streçle sarın. 2 saat bekletip yıkanın.

        Kuruyan ciltlere portakallı reçete

        Cildim kuruluktan pul pul dökülüyor. Bir an önce toparlanması için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Berrak Y./Ankara

        500 gram zeytinyağının içine 2 portakalı ince ince rendeleyin. Ayrıca 8 adet karanfil ile 1 adet çubuk tarçın atın. 24 saat beklettikten sonra karışımı vücudunuza yayın. Bu karışım hem kuruluğa çare olacak hem de teninizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

        Diğer Yazılar