Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        STRESLE ve uykusuzlukla mücadeleme yardımcı olacak bir formülünüz varsa paylaşır mısınız? Sema Y./İstanbul

        1 bardak ılık sütün içine 4 damla lavanta veya papatya katın. Çay gibi demleyip için. Bu karışımdan her gece yatmadan önce tüketmeyi alışkanlık haline getirin.

        Topuklarınız pamuk gibi olsun

        TOPUKLARIM çok çabuk sertleşti. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Yasemin A./Rize

        1 portakalı 2’ye bölüp sıkın. Elde ettiğiniz portakal suyunun içine biraz toz şeker katın. Banyo yaparken ayak tabanlarınızı bu karışımla ovuşturun. Banyodan sonra 1 çorba kaşığı vazelin, yarım limonun suyu ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. Bu karışımı topuklarınıza masaj yaparak sürün. Ardından ayaklarınızı nemli tülbentle sarın, üzerine de pamuklu çorap giyin. 2 saat bu şekilde kaldıktan sonra ayaklarınızı açın ve ovun. Yine pamuklu çorap giyin, çıplak ayakla yere basmayın. Bu formülü haftada en az 1 kez uygularsanız topuklarınız pamuk gibi olur.

        Ağız kokusunu tarçınla giderin

        AĞIZ kokusuyla başım dertte. Beni çok utandıran bu sorundan nasıl kurtulurum? Şebnem D./Antalya

        DİŞLERİNİZDE iltihaplanma ya da midenizde bir sorun olabilir. Öncelikle doktora gidip sorununuzun nedenini öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca 1 çubuk tarçın ile 1 tatlı kaşığı karanfili, 4 dakika boyunca 1 su bardağı suyun içinde kaynatın. Bu sudan ağız çalkalama suyu olarak yararlanın. Sık sık nane ve kakule çiğnemeyi de unutmayın.

        Cildiniz kuruduysa çözüm kavunda

        CİLDİM çok kuru. Bu sorunu nasıl aşarım? Gamze Y./Bursa

        1 dilim kavunu iyice ezdikten sonra 1 yemek kaşığı kaymak ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize özellikle de kurumaya yatkın olan göz altı ve dekolte bölgelerinize yayın. 30 dakika beklettikten sonra silin. Cildin susuzluğunu alan bu maskeyi haftada 3 kez uygulamanızı öneririm.

        Diğer Yazılar