Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇLARIM aşırı derecede yağlı. Bu nedenle sürekli kirli gibi görünüyorlar ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Ne yapabilirim? Sevda Y./İstanbul 1’ER tutam aynısefa çiçeği ve kantaron otunu üzerini kaplayacak kadar ispirtoyla karıştırın. Bu karışımı 2 hafta beklettikten sonra süzün. Ardından da saç diplerinize pamukla çok az sürün. 10 dakika bekletip saçlarınızı yıkayın. Cildinizin bu karışıma alerjik bir tepki verip vermeyeceğini anlamak için önceden cildinizde küçük bir yere sürüp deneyin. Bunun yanı sıra saç diplerine elma, portakal ve havuç suyu sürüp bekletmek de işinize yarayacaktır. Ayrıca ısırgan yiyin, suyunu için ve saç diplerinize sürün.

        Hassas ciltlere muzlu güneş sonrası yağı

        CİLDİM hassas, güneşten hemen etkileniyor. Bana tatilde güneş sonrasında uygulayabileceğim bir masaj yağı tarifi verir misiniz? Sena B./Çanakkale YARIM muzu krem haline getirdikten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağıyla karıştırın. Biraz beklettikten sonra 10 damla lavanta yağı ekleyin. Bu karışımı güneşten sonra masaj yoluyla cildinize yayın. 20 dakika bekletip duş alın.

        Kirpik dökülmesine karşı badem yağı

        KİRPİKLERİM dökülüyor. Nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? Nazlı K./ Trabzon 1’ER tatlı kaşığı vazelin, bademyağı ve lanolini iyice karıştırıp benmari usulü ısıtın. Ilınınca parmağınızla kirpiklerinize sürün. Kaşlara da uygulanabilen bu formülden her gün yararlanmalısınız.

        Diğer Yazılar