Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇLARIM çok seyrek ve cansız. Gürleşmelerini ve canlı görünmelerini sağlamak için ne yapabilirim? Selen D./Manisa

        1’ER tatlı kaşığı biberiye ve ısırgan otunu 500 gram suyun içinde kaynatıp çay gibi demleyin. Her gün saçlarınıza bu karışımdan sürün. Son derece etkili olan bu formül saçlarınızın güçlenmesini ve gürleşmesini sağlayacaktır.

        Kuruyan bacaklara yulaflı reçete

        SON günlerde bacaklarım çok kurudu. Öyle ki cildim kuruluktan pul pul dökülüyor. Toparlanması için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Canan H./Antalya

        ÖNCE kese yaptırın. Ardından da 1 kahve fincanı taze sıkılmış elma suyu, 3 çorba kaşığı öğütülmüş yulaf, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı lavanta yağı, 1 çay kaşığı gül yağı ve 2 çorba kaşığı el ya da vücut kremini iyice karıştırın. Bu karışımı bacaklarınıza yayın. Yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın ve yıkanın. Size bu formülü haftada 1 kere uygulamanızı öneririm.

        Göz çevresine elmalı bakım

        ÇOK yoğun bir tempoda çalışıyorum. Yorgunluktan göz altlarım morardı. Bu sorunu nasıl aşarım? Mine Y./Bursa

        YARIM elma rendesi, yarım şeftali rendesi ve 1 çay kaşığı buğday filizi yağını karıştırın. Karışımı gazlı bir gezin arasına koyup gözlerinizin üzerinde 20 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü yıkayın ve göz çevrenize bu kez üzüm çekirdeği yağıyla masaj uygulayın.

        Deodorantınızı kendiniz hazırlayın

        DEODORANTIMI evde kendim hazırlamak istiyorum. Bana bir tarif verir misiniz? Banu M./İstanbul

        2’ŞER damla karanfil esansı, lavanta esansı ve yasemin esansını 10 miligram bademyağıyla karıştırın. İsterseniz bu karışımın içine 1 tatlı kaşığı da pudra katabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı bir şişenin içine koyun ve ihtiyaç duyduğunuzda bir pamuk yardımıyla koltuk altlarınıza sürün.

        Diğer Yazılar