Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SONBAHAR geldiğinden beri kendimi çok yorgun hissediyorum. Keyfim yok. Hiçbir hastalığım olmamasına rağmen kendimi kötü hissediyorum. Depresyonda gibiyim. Bahar rehavetini atmamı sağlayacak bir formülünüz var mı? Nur B./İstanbul

        1 su bardağı aşurelik buğdayı pişirin. Bundan 4 kaşık alıp bir tabağa koyun. İçine 1 çorba kaşığı ceviz, 1 çorba kaşığı badem, 4 adet küçük küçük doğranmış kayısı, 1 tutam kara üzüm ve 2 çorba kaşığı bal katın. Her sabah bu karışımı yanında 1 su bardağı kefirle birlikte tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Yorgunluğunuz kısa sürede yok olacak, enerjiniz yükselecektir.

        Kırılan tırnakların ilacı avokado yağı

        Tırnaklarımı bir türlü uzatamıyorum. Yaptırdığım bütün bakım işlemlerine rağmen hemen kırılıyorlar. Güçlenmeleri için ne yapmamı önerirsiniz? Yeşim Ö./ Antalya

        25 gram jojoba yağı, 25 gram limon suyu, 25 gram Hintyağı 10 gram acıbadem yağı, 10 gram avokado yağı ve 5 gram deniz tuzunu karıştırıp cam bir kavanozun içine koyun. Bu karışımı her gün birkaç kez tırnaklarınıza sürün. Beslenmenizde yoğurt, peynir ve keçi sütüne yer vermek de tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayacaktır.

        Pürüzsüz bir ten için mercimekli KARIŞIM

        Tenim pütür pütür. Pürüzsüz, bebeksi bir cilde sahip olmak için ne yapabilirim? Yasemin C./Ankara

        1 kâse öğütülmüş nohut, 1 kâse kil, 2 çorba kaşığı mercimek, 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve çok az suyu karıştırıp cildinize sürün. 5 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın. Ardından da bir cilt bakım kremi sürün. Bu formülü ayda 2 kez uygulayın.

        Diğer Yazılar