Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerde başım çok ağrıyor. Bu sorunla mücadele etmek için ne yapmamı önerirsiniz? Deniz Y./Manisa

        ÖNCELİKLE doktora görünün. Ayrıca küvetinizi sıcak su ve bol köpükle doldurun. Suyun içine 1 çorba kaşığı lavanta ve 1 tatlı kaşığı ardıç yağı atın. Her gün bu suyun içinde 15 dakika kalın. Başınızın ağrısı hafifleyecektir.

        Gribe karşı kuşburnu

        Ailece grip olduk. Doktora gittik, ilaçlarımızı kullanıyoruz. İyileşme sürecimizi hızlandıracakbir formülünüz var mı? Yeliz D./İstanbul

        100 gram kuşburnu, 100 gram elma kurusu ve 30 gram kakuleyi karıştırın. Bunları yeteri kadar suyun içinde çay demler gibi kaynatın. Hazır olduğunda da balla veya limonla tatlandırarak için. Bu son derece etkili formül, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

        Gerginliğinizi kahveyle atın

        Son günlerde kendimi stresten o kadar sıkıyorum ki vücudum sürekli kasılıyor. Gerginliğimi atmamı sağlayacak bir formülünüz var mı? Nesrin Ş./Bursa

        10 gram bitter çikolatayı eritin. Bir kahve fincanı Türk kahvesi ve bir yumurtayı çırpıp erittiğiniz çikolataya ekleyin. Bu karışıma 2 çorba kaşığı kaymak ve alabildiği kadar süt ilave edin. Karışımı tüm vücudunuza sürün. 15 dakika beklettikten sonra da yıkanın. Vücudunuz gevşeyecektir.

        Bu karışım sizi tok tutacak

        Psikolojim o kadar bozuk ki son günlerde sinir ve stresten sürekli yemek yiyorum. Dolayısıyla da sürekli kilo alıyorum. Bu durumun önüne geçmek için ne yapabilirim? Sevil Y./Adana

        1 portakal, 1 limon ve 3 kayısıyı blender’dan geçirin. Bu karışımın içine 100 mililitre de kefir ekleyin. Her sabah bu tok tutan karışımdan tüketin.

        Bebeğinizin cildi kuruduysa çare zeytinyağında

        Bebeğimin cildi çok kuru. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Esra T./Ankara

        1’ER çorba kaşığı bademyağı, jojoba yağı ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı kullanarak bebeğinizin cildine yumuşak hareketlerle masaj yapın. Ayrıca bebeğinize pamuklu kıyafetler giydirmeniz gerektiğini de unutmayın.

        Diğer Yazılar