Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cildim çok kurudu. Bir an önce toparlanması için ne yapabilirim? Derya S./Konya

        1 çorba kaşığı domates püresi, 1 çorba kaşığı yaş maya, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı yulaf ununu iyice karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize ve dekoltenize sürün. Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanın. Su ve yağ bazlı krem kullanmayı da ihmal etmeyin.

        Dökülen saçlara kekikli reçete

        Son günlerde saçlarım çok dökülüyor. Beni çok üzen bu sorunu nasıl çözerim? Yeliz Ş./İstanbul

        BİR cam kavanozun içine 1’er tutam kekik ve fesleğen ile 300 gram saf zeytinyağı koyun. Bu karışımı kısık ateşte 40 dakika benmari usulü pişirin. 8 saat demlenmesini bekledikten sonra içine 1 çorba kaşığı da bal katıp saç diplerinize masaj yaparak sürün. Başınızı sıcak havluyla sarın. 2 saat bu şekilde bekledikten sonra saçlarınızı saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Bu formülden haftada en az 1 kez yararlanmanızı öneririm.

        Sararan tırnaklara greyfurt

        Tırnaklarım çok sarardı. Bu kötü görüntüyü koyu renk ojeyle kapatmaya çalışıyorum. Başka ne yapabilirim? Meral Ç./Ankara

        TIRNAKLARINIZI greyfurt kabuklarıyla ovun. Ardından eşit miktarda limon suyu ve oksijenli suyu karıştırıp tırnaklarınızı bu suyun içinde bekletin. Bu formülden düzenli olarak yararlanmalısınız.

        Hazım problemini elmayla çözün

        Bir süredir hazımsızlık problemi çekiyor ve kabızlık yaşıyorum. Bu problemi aşmak için yararlanabileceğim bir formülünüz var mı? Elif K./Adana

        EŞİT miktarda elma ile çekirdekleri çıkarılmış kuru üzüm, kuru kayısı ve hurmayı çok az suyun içinde 5 dakika kaynatın. Bu karışımı blender’dan geçirdikten sonra 1 kaşık balla tatlandırın. Karışımdan gün içinde istediğiniz kadar yiyin. Yemediğiniz zamanlarda soğuk bir yerde muhafaza edin. Meyve asitleri açısından çok zengin olan bu karışım bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına ve boşalmasına yardımcı olacaktır. Bol su içmek, beslenmenizde lifli gıdalara yer vermek ve temiz havada yürüyüş yapmak da çok yararlı olacaktır.

        Diğer Yazılar