Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAKYAJ yapmayı çok sevmiyorum ama parlatıcısız evden çıkmıyorum. Bana evde hazırlayabileceğim doğal bir parlatıcı ruj tarifi verir misiniz? Deniz Y./Çanakkale

        1 çay kaşığı balmumunu eritin. 1’er çay kaşığı fındık yağı, kayısı yağı, jojoba yağı ve çilek esansını, yarım çay kaşığı dilediğiniz renkteki gıda boyasıyla karıştırın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra elde edeceğiniz doğal ruju dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

        Sivilcelere portakallı reçete

        YÜZÜM sivilcelendi. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Zehra S./Trabzon

        1 adet portakal kabuğu rendesini havanda ezerek krem haline getirin. Ardından da 1 tatlı kaşığı portakal suyuyla erittiğiniz 1 çay kaşığı karbonatla karıştırın. Bu karışımı düzenli olarak sivilceli bölgelere uygulayın.

        Yağlı ciltler için elma maskesi

        ÇOK yağlı olan yüzüme nasıl bir bakım uygulamalıyım? Ceyda B./ İstanbul

        1 adet elmayı rendeleyin. 1 yumurtanın akını iyice çırpın. Rendelediğiniz elmayı, yumurta akı, 1 çay kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı yulaf unuyla karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Sonra da yüzünüzü yıkayın. Bu formülden düzenli olarak yararlanın.

        Kirpikleriniz güçlensin

        KİRPİKLERİMİN güçlenip gürleşmesi için ne yapmamı önerirsiniz? Pelin A./Samsun

        1’ER tatlı kaşığı vazelin, bademyağı ve lanolini benmari usulü ısıtın. Bu karışımı her gün kirpiklerinize sürün. Bu formülden kaşlarınız için de yararlanabilirsiniz.

        Dökülen saçlara aloevera

        SAÇLARIM son günlerde çok dökülüyor. Bu sorunu aşmak için ne yapabilirim? Melike B./İzmir

        YAŞADIĞINIZ sorun mevsim geçişinden kaynaklanıyor olabilir. Eğer devam ederse mutlaka bir doktora görünün. Ayrıca 1 adet aloevera yaprağını blender’dan geçirin. 1 bardak suyla karıştırıp 3 dakika kaynatın, ardından da süzün. Bu suyu saçlarınıza sürün. Formülden düzenli olarak yararlanırsanız kısa zamanda faydasını görürsünüz.

        Diğer Yazılar