Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON günlerde dişetlerim sık sık çekiliyor ve kanıyor. Onları nasıl güçlendirebilirim? Nermin M./İstanbul

        1 tatlı kaşığı sumak tozu, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz hindistancevizinizi karıştırın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, dişetlerinize bu karışımı sürün. Sorununuz devam ederse, vakit kaybetmeden bir uzmana görünün.

        **************

        ÇATLAYAN DUDAKLARA ADAÇAYI

        DUDAKLARIM çatladı. Canımı çok acıtan bu sorunla nasıl mücadele edebilirim? Merve K./Bursa

        ÖNCELİKLE size bolca havuç, portakal ve limon tüketmenizi öneririm. Ayrıca dudaklarınıza demlenmiş adaçayı ve ceviz yaprağıyla kompres yapın. Bal sürüp 15 dakika bekletmeniz de dudaklarınıza iyi gelecektir.

        **************

        TIRNAKLARINIZI GÜÇLENDİRİN

        TIRNAKLARIM bir türlü uzamıyor. Bu durum beni çok üzüyor. Özellikle renkli ojeler tırnaklarımda çok kötü duruyor. Bana ne yapmamı önerirsiniz? Mine S./Antalya

        1 tas ılık suya 1 çorba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı zeytinyağı katın. Ellerinizi tutabildiğiniz kadar bu suda tutun. Her akşam bu formülü uygularsanız tırnaklarınız güçlenip uzamaya başlayacaktır. Ayrıca tırnaklarınızı limonla ve bademyağıyla ovabilirsiniz. Bu formülden ölçülerini artırarak ayak tırnaklarınız için de yararlanabilirsiniz.

        **************

        GRİPTEN KORUYAN KARIŞIM

        BAĞIŞIKLIK sistemimi güçlendirip gripten korunmamı sağlayacak bir formülünüz var mı? Serap B./İstanbul

        2 yeşil elma, 1 kırmızı pancar, 1 limon ve bir parça taze zencefili meyve sıkacağından geçirin. Elde edeceğiniz suyu, içine 1 çay kaşığı iyi zeytinyağı ekleyip için. Formülden her gün yararlanmalısınız.

        Diğer Yazılar