Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SÜREKLİ bilgisayara bakarak çalıştığım için gözlerim yorgun düştü. Göz çevrem çökmüş durumda. Bu bölgeyi forma sokmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Nurcan Y./Çanakkale

        1 tutam taze naneyi 300 gram kaynar suyun içinde çay gibi demleyin. Biraz ılınınca içine batırdığınız pamukla göz çevrenize kompres uygulayın. Etkili bir sonuç alabilmek için bu formülden her gün yararlanmanızı tavsiye ederim.

        *************

        SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI LAVANTA

        SAÇLARIM son günlerde çok dökülüyor ve bu durum beni çok üzüyor. Giderek güçsüzleşen saçlarıma nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? Yeşim S./İstanbul

        1’ER çorba kaşığı ısırgan otu, lavanta ve adaçayını 300 gram suyun içinde 8 dakika boyunca kaynatın. Ilınıca süzün. Bu karışımı 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı, 1 çay kaşığı ısırgan yağı ve yarım çay kaşığı kekik yağıyla birlikte blender’dan geçirin. Lapa halini aldıktan sonra saç derinize sürün ve başınızı bir streçle sarın. En az 2 saat bu şekilde beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın. Bu formülden haftada 1 kez yararlanın, faydasını göreceksiniz.

        *************

        CİLDİNİZ KABARDIYSA ÇARE IHLAMURDA

        YÜZÜMDE portakal kabuğu şeklinde kabartılar oluştu. Bir an önce geçmeleri için ne yapmamı önerirsiniz? Canan T./Adana

        BİRAZ ıhlamuru sıcak suda çay gibi demleyip süzün. Sorunlu bölgenize bununla kompres yapın. Kalan suyu buz kabına paylaştırın ve her gün yüzünüzde gezdirin. Cildiniz sakinleşecektir. Sorununuz geçmezse, mutlaka doktora görünmelisiniz.

        Diğer Yazılar