Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİŞLERİME çok özen gösteriyorum. Onları düzenli olarak fırçalıyorum. Dişlerimin beyazlaması ve diş etlerimin güçlenmesi için yararlanabileceğim bir formülünüz var mı? Ayşe Y./Bursa

        1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı beyaz kil ve 1 tatlı kaşığı öğütülmüş toz naneyi karıştırın. Dişlerinizi bu karışımla fırçaladığınızda renkleri beyazlaşmaya başlayacaktır. Ancak bu karışımı diş hekimine danışarak kullanmalısınız. Diş etlerinizi güçlendirmek içinse 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı sumak tozuyla karıştırın. Haftada 1 kez, diş etlerinize bu karışımla ovuşturarak masaj yapın.

        *************

        BU KARIŞIMLA GÜÇ TOPLAYIN

        BAĞIŞIKLIK sistemim nasıl güçlenir? Zerrin B./Ankara

        15 gram zencefil ve 15 gram keçiboynuzu ile 200’er gram çamfıstığı, fıstık içi, fındık içi, tuzsuz leblebi ve nöbet şekerini karıştırın. 15 gram da ginseng ekleyip un haline getirin. Bu karışımdan her gün 1 çorba kaşığı tüketin.

        *************

        KURU CİLDE PORTAKAL

        SOĞUK havanın da etkisiyle cildim kuruluktan pul pul dökülmeye başladı. Bu durum beni çok üzüyor. Toparlanması için cildime nasıl bir bakım uygulamalıyım? Ceren K./İstanbul

        EŞİT miktarda bademyağı, zeytinyağı, jojoba yağı, portakal yağı ve üzüm çekirdeği yağını iyice karıştırın. Bu karışımı her banyodan sonra cildinize sürün. Sorununuz çok kısa zamanda çözülecektir.

        *************

        DİRSEKLERİNİZ KARARDIYSA ÇARE MAYDANOZDA

        DİRSEKLERİMDE kararma var. Nasır tutmuş gibi görünüyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz? Fatma Y./Çanakkale

        EKLEM yerlerinde nasırlaşan ve rengi kararan cilt, sindirim bozukluğuna işaret edebilir. Bu yüzden 1 tutam maydanozu 5 dakika kaynatıp her gün bundan için. Bu arada kese yapmanız ve dirseklerinizi limonla ovmanız da gerekiyor. Tüm bu işlemlerden sonra limon suyu ve limon yağını karıştırıp dirseklerinize sürün. Bu formülden her gün yararlanın.

        Diğer Yazılar