Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇ diplerimde çok kepek var. Bu sorunu aşmak için ne yapmalıyım? Ayşegül B./Manisa

        1’ER çorba kaşığı deniz tuzu ve elma sirkesini karıştırıp saç diplerinize bu karışımla peeling uygulayn. Ardından saçlarınızı durulayıp kurutun. Bu işlemden sonra 4 adet lahana yaprağını mikserden geçirip saç diplerinize sürün ve 1 saat beklettikten sonra yıkanın. Bu uygulamadan haftada 1 kez yararlanmalısınız.

        ************

        Cildinize nem kazandırın

        SON günlerde cildim çok nemsiz kaldı ve kurumaya başladı. Nem kazanması için ne yapmamı önerirsiniz? Seda Y./Bolu

        1 çorba kaşığı çiçek balı ile 1 çay kaşığı aloevera jelini iyice karıştırın. Bu karışımı tüm cildinize yayıp yaklaşık 1 saat bekletin. Ardından da cildinizi yıkayın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanmanızı öneririm.

        ************

        Dökülen kaşlara fındıklı bakım

        KAŞLARIM çok dökü- lüyor. Kaşımı aldırdıktan sonra belli kısımlarda kıl çıkmamaya başladı. Bu durum beni çok üzü- yor. Kaşlarımı gürleştirmek için ne yapabilirim? Derya T./Ankara

        1 adet fındığı teflon tavada kavurun. Ilıkken kaşlarınıza sürün. Daha sonra 1 tutam okaliptüsü çay gibi demleyip süzün. Ardından bununla kaşları- nıza kompres yapın. Aynı işlemi sık sık tekrarlayın.

        ************

        Bebeklere özel reçete

        5 aylık bir bebeğim var, cildi çok kuru. Zarar vermeden cildine nem kazandırmak için nasıl bir formül uygulayabilirim? Canan K./İstanbul

        1’ER çorba kaşığı bademyağı, jojoba yağı ve zeytinyağını karıştı- rın. Bu karışımla bebeğinizin cildine yumuşak hareketlerle masaj yapın. Ayrıca bebeğinize cildine zarar vermeyecek kıyafetler giydirin. Sorunu geçmezse mutlaka doktora gidin.

        ************

        Salatalıklı makyaj temizleme sütü

        DOĞAL bir makyaj temizleme sütü tarifine ihtiyacım var. Paylaşır mısınız? Pelin Z./Samsun

        1 adet salatalığı rendeleyin. 500 gram sütle birlikte 6 dakika kaynatın. 15 dakika demledikten sora süzün. İçine 1 tatlı kaşığı bademyağı ekleyin. Makyajınızı bu karışımla silin. Karışımı cam bir şişede muhafaza edin.

        Diğer Yazılar