Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YÜZÜMDE siyah lekeler oluştu. Bu lekeleri nasıl yok ederim? Merve K./Bursa

        1 yumurtanın akını köpürünceye kadar çırpıp 1 tatlı kaşığı süzme yoğurtla karıştırın. Bu karışımı yüzünüzdeki lekelerin üzerine sürün. Kuruduktan sonra kuru ve pamuklu bir bezle silin. Ardından da yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

        ***********

        YÜZÜNÜZE BALLA CANLILIK KATIN

        YÜZÜM son günlerde çok soluk görünüyor. Canlanmasını sağlayacak bir formülünüz var mı? Pelin D./Çanakkale

        RENDELEDİĞİNİZ 1 adet salatalığın suyunu 1 yemek kaşığı süt tozu, 1 tatlı kaşığı bal ve 2-3 damla nane yağıyla karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika bekletin. Ardından da yüzünüzü yıkayın.

        ***********

        GÜL YAPRAKLARIYLA TENİNİZİ NEMLENDİRİN

        SOĞUK havalar cildimi, özellikle de yüzümü kurutup nemsiz bırakıyor. Cildimin kısa sürede nemlenip canlanmasını sağlayacak bir tonik tarifiniz var mı? Arzu Ç./İstanbul

        1 tatlı kaşığı lavanta ve 1 tatlı kaşığı gül yaprağını 300 gram kaynar suyun içinde 10 dakika çay demler gibi demleyin. Bu karışımı süzdükten sonra cam bir şişenin içine koyun. Haftada en az 3 kez temiz cildinize uygulayın. Kullanmadığınızda soğuk bir yerde muhafaza edin.

        ***********

        KİRPİKLERİNİZDEKİ KEPEKLERİ PAPATYAYLA YOK EDİN

        KİRPİK diplerim kepekleniyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Özlem Ş./Ankara

        İLK iş olarak bir doktora görünün ve onun önerilerine harfiyen uyun. Ayrıca 1 kahve fincanı temiz suyun içinde 1 tatlı kaşığı papatyayı çay demler gibi kaynatıp süzün. Ilınınca içine 2 damla zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı pamuk yardımıyla gözlerinize ve kirpiklerinize bastırıp kompres uygulayın. Bu formülün çok faydasını göreceksiniz.

        ***********

        GÖZ ÇEVRESİNE SALATALIKLI BAKIM

        GÖZLERİMİN altında torbalar oluştu. Bu sorunu aşmanın yolu nedir? Gamze Ü./Adana

        YARIM patatesi rendeleyip suyunu çıkarın. Bunu yarım elmanın ve salatalığın sularıyla karıştırın. İçine 1 tatlı kaşığı da bademyağı katın. Karışımın içine batırdığınız pamukla göz çevrenize kompres uygulayın ve masaj yapın.

        Diğer Yazılar