Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KEPEK problemim var. Sorunumu çözmeme yardımcı olacak bir formülünüz var mı? Emine Y./Manisa

        SORUNUNUZ şampuanınızdan kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle işe saç tipinize uygun bir şampuan satın alarak başlayın. Ayrıca 2 çorba kaşığı elma sirkesi, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. Bu karışımı temizken saç derinize sürün. 10 dakika beklettikten sonra başınızı sıcak ve nemli bir havluyla sarın. 15 dakika da bu şekilde bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

        ***********

        SİVİLCELERİ ELMA SUYUYLA KURUTUN

        YÜZÜMDE çok fazla sivilce var. Ne yaparsam yapayım bu soruna kalıcı bir çözüm bulamıyorum. Bana bitkisel bir reçete önerir misiniz? Meral T./Konya

        YARIM elmanın suyunu çıkarıp 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı kille iyice karıştırın. Bu karışımı 20 dakika yüzünüzde bekletin, ardından da yüzünüzü yıkayın. Formülden her gün yararlanmalısınız.

        ***********

        TOPUK DİKENİNE PATATESLİ REÇETE

        TOPUK dikenim var. Doktora gittim, tavsiyelerine uyuyorum. Başka ne yapabilirim? Emel T./Ankara

        AYAKLARINIZI her gün yarım saat kadar tuzlu ılık suyun içinde bekleterek rahatlatın. Ayrıca 1 adet haşlanmış patatesi iyice ezip 1 tatlı kaşığı gaz yağıyla karıştırdıktan sonra gece yatmadan önce topuklarınıza sarın. Sabah uyandığınızda ayaklarınızı yıkayın ve doktorunuza danışarak alacağınız kremi sürün. Ayak kaslarınızı güçlendirici egzersizler yapmayı, bol bol sebze, meyve ve balık yemeyi de ihmal etmeyin.

        ***********

        HASSAS CİLTLERE LAVANTA

        ÇOK hassas bir cildim var. Soğuğa çıktığım anda kızarıyor ve bu kızarıklıklar uzun süre geçmiyor. Bu durumu nasıl önlerim? Sezen D./İstanbul

        300 gram sütü ısıtın. İçine 3 damla lavanta damlatın. Ilınınca içine 1 dilim buğday ekmeği batırın. Bu ekmeği cildinize yayın. Üzerine kâğıt koyup 20 dakika bekletin. Cildiniz sakinleşecek ve kızarıklıklarınız yok olacaktır.

        Diğer Yazılar