Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CİLDİM çok yağlı. Nasıl bir bakım uygulamamı önerirsiniz? Sema Y./Eskişehir

        1’ER kahve fincanı papatya suyu, kekik suyu ve elma sirkesini iyice karıştırın. Bu karışımın içine 2 damla da gliserin katın. Karışımı her gün yatmadan önce temiz cildinize güzelce yayın. Yağlanma sorununuz hızla düzelecektir.

        ***********

        GÖZ ÇEVRESİNDEKİ ARPACIĞA LAHANA

        GÖZ çevremde sürekli arpacık çıkıyor. Doktora gittim, tavsiyelerine uyuyorum. İyileşme sürecimi hızlandıracak bitkisel bir formülünüz varsa paylaşır mısınız? Sevil K./Manisa

        DOKTORUNUZUN tavsiyelerine harfi harfine uymayı sürdürün. Ayrıca, 1 sarımsağın ucunu kesin. Sulu kısmını arpacığa sürün. Ardından da arpacağın üzerine haşlanmış küçük bir parça ılık lahana yaprağı koyun. Bu formülden iyileşene kadar her gün yararlanmanızı öneririm.

        ***********

        BAŞ AĞRISINA LİMONLU KAHVE

        STRESLİ bir işim var. Yorgunluktan ve sıkıntıdan sürekli baş ağrısı çekiyorum. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapabilirim? Canan T./İstanbul

        1 çorba kaşığı taze kahveyi pişirin. İçine 1 çorba kaşığı limon suyu sıkıp için. 1 adet limonun kabuklarını ince ince doğrayıp başınızın ağrıyan bölgesinin üzerinde bekletmek de işe yarayacaktır.

        ***********

        SİVİLCE İZLERİNDEN KAYISI YAĞIYLA KURTULUN

        YÜZÜMDE çok fazla sivilce izi var. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? Aslı S./İzmir

        1 yemek kaşığı votka ve 1 çorba kaşığı taze elma suyuna alabildiği kadar öğütülmüş yulaf unu ve 1 tatlı kaşığı kayısı yağı karıştırın. Bu maskeyi cildinizde 20 dakika bekletin. Ayrıca, havuç ve limon suyunu karıştırıp dondurun. Her gün bir kapsülü cildinizde dolaştırın. Bu işlem gözeneklerinizi sıkılaştırır ve cildinizi tazeler.

        ***********

        CİLDİ BESLEYEN GECE KREMİ

        GECELERİ uyumadan önce uygulayabileceğim cildi besleyen bir krem tarifiniz var mı? Nurcan S./İstanbul

        5 damla gülyağı, 10 damla adaçayı, 16 damla lavanta, 50 gram susam yağı ve 1 tatlı kaşığı esmer pirinç nişastasını iyice karıştırın. Bu karışımı yatmadan önce gece kremi olarak kullanın.

        Diğer Yazılar