Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKSİNLERDEN arınmak için ne yapmamı önerirsiniz? Neslihan B./Antalya

        2 adet yeşil elma, 1 havuç ve kabuklarıyla birlikte 1’er adet limon ve portakalı meyve sıkacağından geçirin. Bu karışıma 1 çay kaşığı da zeytinyağı ya da kabakçekirdeği yağı ekleyin. Her akşam yatmadan önce bu karışımdan 1 bardak için.

        ***********

        AYAKLARINIZ PAMUK GİBİ OLSUN

        AÇIK ayakkabı giyeceğimiz dönemler yaklaşırken ayaklarıma bakım uygulamak istiyorum. Bana ne yapmamı tavsiye edersiniz? Akasya S./İstanbul

        BİR leğeni ılık suyla doldurun. İçine 1’er çorba kaşığı tuz ve elma sirkesi koyun. Ayaklarınızı 20 dakika bu suda bekletin. Kuruladıktan sonra 1 çorba kaşığı vazelin yağı, yarım limonun suyu, 1’er tatlı kaşığı acıbadem kremi ve karbonatı karıştırın. Karışımı bir tülbetin üzerine yayın. Tülbenti ayaklarınıza bağlayın. Ardından ayaklarınıza poşet geçirip çorap giyin. 30 dakika bu şekilde bekleyip ayaklarınızı yıkayın. Bu formülü haftada 2 kez uygulayın. Ayaklarınız pamuk gibi olacaktır.

        ***********

        KURUYAN ELLERE LİMONLU REÇETE

        ELLERİM çok kurudu. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Merve K./Ankara

        1 limonun suyunu, 10’ar gram gliserin, bademyağı, kokulu kolonya ve 1 çorba kaşığı pudrayla iyice karıştırın. Bu karışımı cam bir şişeye koyun ve el kremi niyetine kullanın. Elleriniz kısa sürede toparlanacaktır.

        ***********

        IŞIL IŞIL SAÇLAR İÇİN

        SAÇLARIMA canlılık ve ışıltı katacak bir formülünüz var mı? Tuğba K./Adana

        EŞİT miktarda susam yağı, ceviz yağı ve çörekotunu karıştırın. İçine 1’er kapsül B ve E vitamini kırıp 1 kapak çamterebentin ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerine sürün ve saçınızı streç filmle sararak 2 saat bekleyin. Bu sürenin sonunda saçınızı türüne uygun bir şampuanla yıkayın. Bu formülü haftada en az 2 kez uygulamanızı öneririm.

        Diğer Yazılar