Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dirseklerimkarardı. Bu durumun önüne geçmek için ne yapmalıyım? Ceren Y./Çanakkale

        1’er kahve fincanı deniz tuzu susam yağını, hepsinden 1’er tatlı kaşığı olmak üzere portakal yağı, okaliptüs yağı ve şeftali yağıyla karıştırın. Ardından bir limonun kabuklarını rendeleyip bu karışımın içine katın. Elde ettiğiniz doğal peeling’i haftada 2 kez dirseklerinize uygulayın. Ayrıca her gün dirseklerinizi limonla ovup susam yağıyla yumuşatmanızı öneririm.

        **********

        KİRPİKLERİNİZDEKİ KEPEKLERİ PAPATYAYLA YOK EDİN

        Kirpik diplerim kepekleniyor. Beni çok üzen bu sorunu nasıl çözebilirim? Sevinç A./Mersin

        İlk iş olarak bir doktora görünün ve onun size önereceği göz merhemini kullanmaya başlayın. Ayrıca 1 kahve fincanı temiz suyun içinde 1 tatlı kaşığı papatyayı çay demler gibi kaynatıp süzün. Ilınınca içine 2 damla zeytinyağı damlatın. Bu karışımı bir pamuk yardımıyla gözlerinize ve kirpiklerinize bastırıp kompres uygulayın.

        **********

        GÖZ ÇEVRENİZİ ELMAYLA ŞIMARTIN

        Gözlerimin altında torbalar oluştu. Bunlar beni çok yorgun ve yaşlı gösteriyor. Ne yapabilirim? Feyza A./İstanbul

        Yarım patatesi rendeleyip suyunu çıkarın. Bu suyu yarım elmanın ve yarım salatalığın sularıyla karıştırın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı da bademyağı ilave edin. Karışımın içine batırdığınız pamukla göz çevrenize kompres uygulayın ve masaj yapın. Bu formülü günde 3 kez uygulayın. Her seferinde taze karışım hazırlayın.

        **********

        KEMİK AĞRISINA TARÇINLI SÜT

        Kemiklerim çok ağrıyor. Öyle ki geceleri ağrıdan gözüme uyku girmiyor. Bu sorunu nasıl aşarım? Sezen K./Konya

        Öncelikle mutlaka bir doktora görünün. Ayrıca her gece yatmadan önce 1 bardak ılık sütü, içine 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı bal katıp için. Ağrılarınız biraz hafifleyecektir.

        **********

        BOYNUNUZA BALLI BAKIM

        Boynum çok kırıştı. Ne yapmalıyım? Elif U./Ankara

        500 gram ılık zeytinyağını, 4 çorba kaşığı bal ve yarım limonun suyuyla karıştırın. Bu karışımı bir tülbentin içine koyun. Hafif sıkıp tülbenti boynunuza dolayın. Kuruyana kadar bu şekilde kalsın. Önce 5 gün üst üste, ardından da aklınıza geldikçe bu formülü uygulayın.

        Diğer Yazılar