Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güneşe çıkmadan önce 30 koruma faktörlü güneş kremi sürmek gerekiyor. Ayrıca yoğurt, karbonat ve çay ağacı karışımı, güneş lekelerinden kurtulmanızı sağlayacaktır.

        Her yaz cildimde denizin ve güneşin neden olduğu lekeler çıkıyor. Bunları nasıl yok edebilirim? Şafak K./İzmir

        Öncelikle güneşe çıkarken mutlaka 30 koruma faktörlü bir krem kullanın. Ayrıca bir tatlı kaşığı süzme yoğurt, bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı çay ağacı yağını karıştırın. Bu karışımı temiz cildinize, özellikle de lekelerin olduğu yerlere iyice yedirin ve yarım saat boyunca bekletin. Ardından da ovarak çıkarın. Bu karışımı haftada bir gün uygulayın.

        Belinizi kırmızı biberle inceltin

        Kilo problemim yok ama bölgesel fazlalıklarım var. Bel bölgemdeki yağlanmayı yok etmek istiyorum. Bana nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Nazan L./Çanakkale

        500 gram susam yağı, bir çorba kaşığı biberiye otu ve bir tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefili karıştırın. Bu karışımın içine bir adet kırmızı biberi ince ince doğrayın. 30 dakika benmari usulü kaynattıktan sonra bir kavanozun içine koyun ve demlenmesi için bir gece bekletin. Ertesi gün bu karışımı süzün ve her akşam bu karışımla sorunlu bölgenize masaj uygulayın. Ayrıca karın egzersizleri yapmayı da ihmal etmeyin.

        Hazım problemine elma

        BİR süredir hazımsızlık problemi çekiyor ve kabızlık yaşıyorum. Bu sorunlar nedeniyle cildim bozulmaya ve kötü bir renk almaya başladı. Ne yapmalıyım? Kamer L./İstanbul

        Eşit miktarda elma ile çekirdekleri çıkarılmış kuru üzüm, kuru kayısı ve hurmayı çok az suyun içinde beş dakika kaynatın. Bu karışımı blender’dan geçirdikten sonra bir kaşık balla tatlandırın. Bu karışımdan istediğiniz kadar yiyin. Yemediğiniz zamanlarda ise soğuk bir yerde muhafaza edin. Meyve asitleri açısından zengin olan bu karışım bağırsaklarınızın çalışmasına ve boşaltılmasına yardımcı olacaktır. Bol su tüketmeniz, beslenmenizde lifli gıdalara yer vermeniz ve yürüyüş yapmanız da, işinize yarayacaktır.

        Stresliyken yasemin koklayın

        SON günlerde çok stresliyim ve mutsuzum. Kendime gelebilmek için antidepresan kullanmaya başladım ama bu ilaçlar bende çok fazla uyku yapıyor ve iş verimimin düşmesine yol açıyor. Stres atmamı sağlayacak doğal bir formülünüz var mı? Elmas B./Ankara

        Öncelikle bir uzmana görünün ve stresinizin kaynağını onunla birlikte bulmaya çalışın. Yanınızda bir tutam adaçayı, lavanta ya da yasemin bulundurun. Bunların yağlarını bir tutam deniz tuzuyla birlikte banyo yaparken küvetinizdeki suya katmanız da stres atmanıza yardımcı olacak ve gevşemenizi sağlayacaktır. Yatmadan önce bir çorba kaşığı çarkıfeleği bir bardak suyun içinde kaynatıp için.

        Saçlarınıza bakım yapın

        Son günlerde saçlarım çok dökülüyor. Öyle ki; kel kalmaktan korkuyorum. Bana önerebileceğiniz doğal bir formül var mı? Şükran Ü./İstanbul

        Öncelikle bir doktora görünün ve saçlarınızın neden bu kadar çok döküldüğünü öğrenin. Saçlarınıza evde bakım yapmak için ise bir kahve fincanı ılık zeytinyağı, iki çorba kaşığı elma sirkesi, bir çorba kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz mayayı karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza sürüp en az iki saat bekletin. Ardından saçlarınızı size uygun bir bakım şampuanıyla yıkayın. Bu formülü haftada bir gün uygulayabilirsiniz.

        Diğer Yazılar