Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ütü yaparken elimi yaktım. Küçük bir iz kaldı. Geçmesi için ne yapmalıyım? Ayşen B./Çanakkale

        1’ER çorba kaşığı havuç ve limon suyunu, 1 yaprak aloeveranın suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Her gün sabah-akşam yanık bölgeyi bu karışımla ovun. Yanık izi hafifleyecektir.

        TARÇINLI EV KOKUSU

        Tarçın kokusunu çok seviyorum. Ev kokusu olarak yararlanabileceğim tarçın içeren bir karışımınız var mı? Selen Y./İzmir

        1 limonu küçük dilimler halinde kesin. Limonları, 1 adet çubuk vanilya, 1 adet çubuk tarçın ve 1-2 adet karanfille birlikte 1 litre suyun içine atın. Bu karışımı kısık ateşte kaynatın. Sprey şişenin içine doldurup evinize sıkabilirsiniz.

        KOLTUK ALTI BAKIMI

        Sir ağda kullanıyorum ve koltuk altı bölgesinde kararma oluyor. Epilasyon yaptırmak istemiyorum. Ama bu görüntü de çok kötü. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Nur S./ Kastamonu

        SICAK ve sert çekilen ağdalardan kaçının, çünkü bu yöntemler deriyi tahriş eder. Koltuk altlarınızdaki kararmayı azaltmak için eşit miktarda limon suyu ve bebe yağını karıştırıp o bölgeye masaj yapın. Kuruduktan sonra da kaliteli bir pudra sürün.

        ÖDEMİN İLACI DEREOTU

        Vücudumda özellikle de karnımda mevsim değişikliğinden kaynaklandığını düşündüğüm bir şişkinlik ve ödem var. Bu şişkinliği gidermenin yolu nedir? Zekiye U./ İstanbul

        1 tutam taze dereotunu 500 gram suyun içinde 6 dakika kaynatın. 15 dakika demlendikten sonra için. Bu formül sayesinde şişkinliğinizden kurtulacak ve rahatlayacaksınız.

        Bacaklarınız elma sirkesiyle forma girsin

        YAZ gelmeden ideal kiloma inebilmek için hem diyet hem de spor yapıyorum. Bacak bölgemdeki fazlalıklardan kurtulmama yardımcı olacak bir formülünüz var mı? Zeliha D./Manisa

        YARIM limonun suyunu 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 10 damla nane yağıyla karıştırın. Bu karışımı hep kullandığınız vücut kreminin içine katın. Bacaklarınıza her gün bu kremden sürün. Bu krem hem yağ yakımını hızlandırır hem de bacaklarınızın sıkılaşmasını sağlar.

        GÖĞÜSLERİNİZ PATATESLE SIKILAŞSIN

        Bir süredir diyet yapıyorum. Kilo verirken göğüslerim sarktı. Bir an önce sıkılaşmaları için ne yapabilirim? Deniz S./İstanbul

        2 adet büyük patatesi blender’dan geçirerek sularını çıkarın. Her gece yatmadan önce bu suyu masaj yaparak göğüslerinize yedirin. Bu uygulama göğüs bölgenizdeki derinin toparlanmasını ve kısa sürede sıkılaşmasını sağlayacaktır.

        ELLERİNİZDEKİ LEKELERİ CEVİZ YAĞIYLA YOK EDİN

        Ellerimin üzerinde lekeler var. Geçmeleri için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Beril G./Trabzon

        1 tatlı kaşığı parafin, 3 çay kaşığı ceviz yağı, yarım kaşık elma sirkesi, 3 çorba kaşığı gliserin yağı ve 1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağını karıştırıp benmari usulü eritin. İçine 2 çay kaşığı lanolin atıp onun da erimesini bekleyin. Ardından bu karışımı cam bir kavanozun içine koyun ve lekelerinize uygulayın.

        Teniniz ipek gibi olsun

        En büyük hayalim ipek gibi, bebeksi bir tene sahip olmak. Bunu nasıl sağlarım? Yelda B./Ankara

        40 gram hindistancevizi yağı, 40 gram badem yağı, 20 gram ceviz yağı, 2 damla nane yağı ve 2 damla okaliptüs yağını karıştırın. Bu karışımı her gün cildinize sürün. Teniniz kısa zamanda ipek gibi olacaktır. Bu karışımın ayrıca vücuttaki ağrıları geçiren bir etkisi de vardır.

        DİRSEKLERİNİZ KARARDIYSA ÇÖZÜM LİMONDA

        Dirseklerimdeki kararmayı nasıl yok edebilirim? Sevinç A./Bursa

        1 kahve fincanı deniz tuzu ve 1 kahve fincanı susam yağını hepsinden 1’er tatlı kaşığı olmak üzere portakal yağı, okaliptüs yağı ve şeftali yağıyla karıştırın. Ardından 1 limonun kabuklarını rendeleyip karışıma katın. Elde ettiğiniz peeling’i haftada 2 gün dirseklerinize uygulayın. Ayrıca her gün dirseklerinizi limonla ovup susam yağıyla yumuşatın. Bu formüller sorununuzu kısa zamanda çözer.

        Kepeklenen kaşlar için badem yağı

        Kaşlarım kepeklendi. Beni çok utandıran bu sorunu aşmanın yolu nedir? Ayşegül Z./Antalya

        HER gün diş fırçasıyla fırçalamayı alışkanlık haline getirin. Ayrıca kaşlarınıza her gün 1 çay kaşığı badem yağı sürmenizi tavsiye ederim.

        Diğer Yazılar