Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜNEŞ, deniz, havuz üçlüsü saçlarımı çok yıprattı. Saçlarımın güçlenmesi için ne yapabilirim? Aylin B./İstanbul

        3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet yumurta akı, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 kahve fincanı demlenmiş yeşil çayı iyice karıştırın. Bu karışımı saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru masaj uygulayarak sürün. Bu şekilde 2 saat kaldıktan sonra saçlarınızı saç türünüze uygun bir şampuanla yıkayın. Haftada 1 kez bu formülden yararlanmanızı öneririm. Saçlarınız güçlenecek ve sağlık kazanacaktır.

        Cildinize bezelyeyle CANLILIK KATIN

        KARMA cilt tipine sahibim. Daha canlı gözükmesi için cildime nasıl bir bakım uygulamalıyım? Pınar Y./Ankara

        1 kahve fincanı taze bezelye, 2 çorba kaşığı pekmez, 1 yumurta akı ve 1 tatlı kaşığı tereyağını karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika bekletin. Yıkandıktan sonra cildinize su bazlı bir nemlendirici uygulayın. Bu formülden haftada 1 kez yararlanabilirsiniz.

        NASIRLARINIZDAN soğanla kurtulun

        AYAKLARIMDA nasır çıktı. Yürürken çok canım acıyor. Doktora gittim, verdiği reçeteyi uyguluyorum. İyileşme sürecimi hızlandıracak bitkisel bir reçeteniz var mı? Melda Y./Adana

        AYAKLARINIZI her gün karbonatlı suda bekletin ve kuruladıktan sonra elma sirkesiyle silin. Ayrıca 1 soğanı fırınlayın. 1 yaprağına 1 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı zeytinyağı serpip bu yaprağı nasırlı bölgeye yapıştırın. 4 saat bu şekilde kalın. Bu formülü 7 gün boyunca düzenli olarak uygulayın. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra limon kabuğuyla ovmanız da çok yararlı olacaktır.

        ŞİŞEN GÖZ ÇEVRESİNE PATATESLİ REÇETE

        HAVUZDAN mikrop kaptım. Gözlerimin altı ve göz kapaklarım şişti. Bana bitkisel bir tedavi yöntemi önerir misiniz? Şeyda K./Antalya

        SİZE öncelikli tavsiyem vakit kaybetmeden göz doktoruna gitmeniz olacak. Ayrıca gözlerinize çay suyuyla kompres uygulayabilir, çay suyunu dondurup bir tülbent içerisinde göz çevrenizde dolaştırabilirsiniz. Bir başka formül olarak da yarım patates ile yarım elmayı karıştırın. Bu karışımı 10 dakika buzlukta tuttuktan sonra bir tülbentin içinde göz çevrenizde bekletin. Bu formülleri iyileşene kadar her gün dönüşümlü olarak uygulayın. Güneşten korunmayı da ihmal etmeyin.

        Diğer Yazılar