Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Dişlerimin rengi tam olarak beyaz değil. Bembeyaz olmaları için nasıl bir formül uygulayabilirim? Aslı C./İstanbul

        BİR çorba kaşığı karbonat, bir çorba kaşığı öğütülmüş adaçayı ve yarım limon kabuğu rendesini karıştırın. Dişlerinizi haftada iki kez bu karışımla fırçalayın.

        Başı ağrıyanlara limonlu kahve

        - Çok stresli bir işim var. Yorgunluktan ve sıkıntıdan sürekli baş ağrısı çekiyorum. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapabilirim? Büşra T./İstanbul

        Bir çorba kaşığı taze kahveyi pişirin. İçine bir çorba kaşığı limon suyu sıkıp için. Bir adet limonun kabuklarını ince ince doğrayıp başınızın ağrıyan bölgesinin üzerinde bekletmek de işe yarayacaktır.

        Boyalı saçlara kekikli bakım

        - Sürekli boya yaptırdığım için saçlarım çok sert. Defalarca zeytinyağı kürü uyguladım ama boya sarısı saçlarımı yumuşatmayı başaramadım. Ne yapmam gerekiyor? Ece Ş./Adana

        200 gram kuyrukyağını eritip süzün. Ilıkken içine bir çay kaşığı lavanta, dört damla kekik yağı, bir çorba kaşığı bal ve bir çorba kaşığı süt karıştırın. Bu karışımı bir tarak yardımıyla saçlarınıza yedirin. Streçle sarın ve bir saat boyunca bekletin. Açtıktan sonra, bu kez sıcak havlu sarın. 15 dakika sonra saçlarınızı, saç yapınıza uygun bir şampuanla yıkayın.

        Tırnaklarınızı yememek için ananastan yararlanın

        - Tırnaklaırmı yiyorum. Nasıl dururum? Buket S./Ankara

        KÜÇÜK bir şişenin içine bir çorba kaşığı bademyağı, bir limon suyu, bir çorba kaşığı ananas suyu doldurun ve bir E vitamini ampulü kırın. Bu karışımla tırnaklarınıza masaj uygulayın. Bu karışımın ekşi tadı tırnaklarınızı yemenizi önleyecektir.

        Diğer Yazılar