Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON günlerde yüzüm çok kurudu. Cildimin nem kazanmasını sağlayacak bir karışımınız var mı? Selda Y./Balıkesir

        SİZE cildinizin kısa zamanda nemlenmesini sağlayacak bir nem maskesi tarifi vereceğim. 1 yumurta akı, 1 çay kaşığı pudra şekeri ve yarım elma rendesini karıştırın. Bu karışımı maske şeklinde cildinize yayın. Yarım saat beklettikten sonra çıkarıp yüzünüzü yıkayın. Bu formülden haftada 3 kez yararlanın.

        YIPRANAN ELLERE GÜLSUYU

        SÜREKLİ ev işleriyle uğraşmaktan ellerim çok nemsiz ve bakımsız kaldı. Ne yapmalıyım? Nermin S./Kayseri

        KİMYASAL detarjanlardan uzak durun. Ellerinizi her gün limon kabuğuyla ovun. Ayrıca eşit miktarda bademyağı, gliserin ve gülsuyunu karıştırın. Bu karışımı nemlendirici krem gibi kullanın.

        Çatlaklara karşı GREYFURT

        32 yaşındayım. Sürekli kilo alıp vermekten bu yaşta vücudumda özellikle de karnımda çatlaklar oluştu. Çatlakları yok eden bir formülünüz var mı? Yasemin M./İstanbul

        3 çorba kaşığı susam yağı, 1 çorba kaşığı jojoba yağı, 3 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı greyfurt suyu ve 1 çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağını iyice karıştırın. Her banyodan sonra vücudunuzun çatlak bulunan bölgelerine bu karışımla masaj yapın. Bu etkili karışım hem çatlaklarınızın büyük ölçüde azalmasını sağlayacak hem de yeni çatlak oluşumunu önleyecektir.

        Gripten bu çayla KORUNUN

        ÇEVREMDEKİ herkes grip. Bana bağışıklık sistemimi güçlendirmeme ve gripten korunmama yardımcı olacak bir bitki çayı tarifi verir misiniz? Nurcan Y./İstanbul

        AKTARDAN 500 gram kuşburnu, 300 gram elma kurusu ve 100 gram kakule alın. Bunları karıştırın. Bu karışımı bir cam şişeye koyup yanınızda taşıyın. Çay içmek istediğinizde bu karışımdan 1 çorba kaşığı alıp 500 gram suyun içinde kaynatın. İyice demlendikten sonra da için. Bu doğal çay hem yorgunluğunuzu alacak hem de bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır.

        Diğer Yazılar