Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İyisiyle kötüsüyle koca bir yıl geride kalırken âdettendir gelecek yeni yılı kutlamak. Bu sene yılbaşı akşamı çarşamba gününe geliyor. Kimileri cumayı da birleştirip yeni yılı kış tatili kafasında yaşarken, kimileri bir yere kıpırdamadan şehrinde kutlayacak, bazıları “Kalabalığa gelemem, en güzeli evimde oturmak” diyecek. Ben de “Yılbaşı akşamı özel bir akşam, evde oturmak olur mu” diyenler için kendimce alternatif mekân önerileri sunuyorum...

        Papermoon’da samimi bir yılbaşı

        ŞEHRİN fine dining’lerinden Papermoon, yılbaşı akşamı için hazırlık içerisinde olan mekânlardan. Papermoon’a çoğu zaman şehir kulübü yakıştırması yapılır. İşte bundan olacak ki yılbaşı akşamı misafirler her zamanki müşterilerden olacakmış. Kısacası “Ben bu yılbaşında Papermoon’da olacağım” deseniz de ne yazık ki “Bizimle değilsin” diyorlar. Papermoon’un devamlı müşterilerinin gideceği yılbaşı eğlencesinin lezzetiyle, kalitesiyle ve ambiyansıyla tartışılmaz olacağı kesin. Yemek servisine gelince, yılbaşı akşamı için 8 ayrı mönü hazırlamışlar. Bunun yanında özel süsleme ve gece için canlı DJ performansı var.

        Havalı bir yılbaşı

        LUCCA yılbaşı akşamı için dersine iyi çalışanlardan. Mönü olarak klasik Lucca lezzetlerinin favorilerinden mürekkep tabaklar oluşturmuşlar. Bu yılbaşında en çok ilgiyi özel hazırladıkları şampanya bar çekecek. İşin eğlencesi ise Lucca’nın ünlü DJ’i Murat Tokuz’a emanet. Fakat bununla da yetinmeyip bir de Paris’in ünlü gece kulübü DJ’i Simon Rezlem’i getirmişler.

        Türkçe müzikle eğlence

        AÇILALI henüz birkaç ay olmasına rağmen İstanbul gece hayatına damga vuran Türkçe gece kulübü Desibel de bu akşam için dersine iyi çalışanlardan. Yeni yıla girerken Desibel’i seçenler bol eğlenceli ve müzikli bir geceyi garantiliyor. Kuruçeşme’de yer alan Desibel’de DJ Mertcan’ın canlı performansıyla eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek.

        Beyoğlu’nda yeni yıl

        ALİ Sayar’ın yeni mekânı 1841, mönüsüyle müzikleriyle yılbaşı gecesi için tercih edilecek mekânlar arasında. Mekânın klasiği Ali Sayar’ın DJ performansı yılbaşı akşamı da devam edecek. Gece yarısından sonra oryantal dans şov başlayacak. 1841 yemeklere de özenle hazırlanmış. Ördek volovan ve ballı şaraplı bonfile sarma gibi yemekler mönülerinde yer alıyor.

        Lezzetli İtalyan

        ADINI pizza ve pastadan alan Nişantaşı’nın İtalyan mutfağı temsilcilerinden Pipa da yine çok eğlenceli. Bulunduğu sokağı hareketli halen getiren mekân, yılbaşı akşamında yemek konseptinden çıkıp tamamıyla parti havasına bürünüyor. Akşam dokuz buçukta başlayacak Pipa’nın yılbaşı partisi geç saatlere kadar sürecek.

        Yılbaşında Lübnan havası

        YURTDIŞINA çıkmadınız belki ama Al Bushra, hem atmosferiyle hem de yemekleriyle konuklarını şöyle bir Beyrut’a getirip götürüyor. Al Bushra, Hilton’un dokuzuncu katından kuşbaşı boğaz manzarasıyla da tam bir İstanbullu. Bestelerin efendisi diye bilinen Bülent Özdemir ve Hande Dönmez de sahnede olacak.

        New York atmosferi

        ŞEHİRDE kalanlara İstanbul’u ve New York’u bir arada yaşayacakları mekân Morini’yi öneririm. Bildiğiniz üzere Morini şehrin New Yorklusu. 31 Aralık akşamında lezzetlerinden eğlencesine, kokteyllerinden atmosferine tam bir ‘New Yorker’ eğlencesi var. Şef Micheal White’ın özel lezzetleri de cabası.

        Nişantaşı’nda eğlence

        YILBAŞI Nişantaşı’nda kutlanır diyenler için popülaritesini tekrar kazanan Beymen Brassiere’yi önerebilirim. Nişantaşı’na hakim konumu, lezzetleri ve müzikleriyle Brasserie geceye iyi hazırlananlardan. Canlı DJ performansının yanı sıra geç saatte içiniz kazınırsa diye mercimek çorbası ve köfte ekmek servisi de koymuşlar.

        Boğaza karşı yeni yıl

        ŞEHRİN fine dining restoranlarından Sunset yılbaşı akşamının hakkını veren mekânlardan. Hatta öyle ciddiye alıyor ki bu akşamı, öyle elini kolunu sallaya sallaya eğlenceye katılamıyorsun. Smokini şart koşmuşlar. Akşam 20.00’de başlayan yemek, 23.30 olduğunda yerini Tarık Koray’ın canlı DJ performansına bırakacak.

        Canlı müzikle eğlence

        GAZİNO kültürünün belki de son temsilcisi Günay, şüphesiz yılbaşına iyi hazırlanan mekânlardan. 21.30’da sahneye Cenk Eren çıkıyor. Sonrasında sahneye çıkan dansçıların ardından Günay misafirleri yeni yıla Hülya Avşar’ın canlı performansıyla giriyorlar. Ardından DJ performansıyla eğlence sabaha kadar devam edecek.

        Diğer Yazılar