Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALUM yarın Sevgililer Günü. Gerçi hava kara kış ama bana sorarsanız güzel bir yemek sonrasında eğlenceyle bu akşamı keyifle yaşayın derim. Ben de sizler için iyi yemek yiyebileceğiniz, eğlenebileceğiniz hatta konaklamalı alternatifler sundum.

        MORİNİ’DE İLHEM’LE COŞMAYA HAZIR OLUN

        ZORLU’NUN şıklığı, lezzetleri ve ambiyansıyla New York’lu restoranı Morini, bu özel gün için dersine iyi çalışan mekânlardan. ABD’nin 3 Michelin yıldızlı şefi Michael White’ın bizzat oluşturduğu lezzetler sunuluyor. "Ambiyans da çok önemli" diyenlere şunu söyleyeyim, burada şehrin gerçek New York’lusundasınız. "Tamam, her şey güzel de kuru kuruya yemek yemem bugünün eğlencesi de olmalı" diyorsanız; mekân cazdan akustik gitara, R&B’den DJ performansına 14 Şubat’ta deyim yerindeyse konuklarını müziğe doyuruyor. Daha önce Morini’de performans sergileyen caz vokalisti İlhem Khodja’ya New York’tan bir isim, Allen Hulsey gitarıyla eşlik edecek.

        GÜRÜLTÜDEN KAÇANLARA TARABYA OTELİ

        “SEVGİLİLER Günü’nde ben İstanbul’u yaşamak istiyorum” diyenlere Boğaz’ı doyasıya yaşayabileceği tam bir İstanbul nostaljisi mekânı: Tarabya Oteli. Boğaz’ın içindeki konumu mu desem, yoksa her İstanbulluyu eskilere götüren mazisi mi? Baştan aşağı yenilenen otel, bugün mazisine yakışan şekilde Tarabya Koyu’nda yükseliyor. Deniz ürünleri ve dünya mutfağı için Sevgililer Günü’ne özel mönüler hazırlamışlar.

        SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE KARAKÖY COLONIE

        KARAKÖY’DE Sevgililer Günü'nü kutlamak için önerim Colonie. Colonie yeni açılmasına rağmen bölgenin yeme içme çıtasını bir üst seviyeye taşırken ilerleyen saatlerdeki eğlencesiyle de tam bir Karaköylü. O akşam güzel bir yemek için seçebileceğiniz bir alternatif. Akdeniz mutfağı ve dünya mutfağının örneklerini zengin şarap kavı ile sunuyorlar.

        İTALYAN SEVENLER SERAFİNA’DA

        BÖYLE günleri kutlarken benim aklıma en başta güzel bir yemek gelir. Bunun yanına mekânın şıklığı, popülaritesi de eklenince alın size son dönemin New York’tan ithal İtalyan’ı Serafina. Akmerkez’in yenilenme süreciyle geçtiğimiz aylarda açılan Serafina şimdiden İstanbul’un gözdesi olmuş. O akşam ister kapalı alanında ister bahçe bölümünde oturun ama bir an evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Zira dışarıdan gelenleri bırak, komşusu Papermoon’dan bile buraya gelen müşteriler var.

        SEVGİLİLER GÜNÜ PARTİSİ LA BOOM’DA

        SEVGİLİLER Günü’nü biraz daha hareketli geçirmek isteyenler için önerim La Boom. La Boom’un yemek mönüsü sizi yormayan, kafanızı karıştırmayan fakat çok lezzetli yemeklerden oluşuyor. İşletmecileri genç kuşaktan olunca mekânda dinamiklik hâkim. Burası için de şöyle bir program yapayım sizlere: Saat 20.00 gibi mekâna gidin, bir şeyler yedikten sonra yavaş yavaş kendinizi La Boom’un eğlencesine bırakın. Üstelik geceye özel ikramlar, sunumlar ve kokteyller hazırlamışlar. Değişiklik arıyorsanız La Boom’un hemen yan tarafında bulunan Gizli Kalsın’a girmeyi de deneyebilirsiniz.

        UZAKDOĞU İSTEYENLERE FAR EAST LEZZETİ

        BUGÜNLE ilgili olarak aklınızda farklı mutfaklar varsa, örneğin Uzakdoğu mutfağı, hiç düşünmeden Far East’i öneririm. Neden bu kadar netim: Çünkü Far East markasının arkasında Dragon’un şıklığı ve tecrübesi var. Far East ise İstinye Park, Zorlu ve Akasya gibi şehrin önemli AVM’lerine göre tasarlanmış. Alışveriş merkezlerinde olmasına rağmen şıklığı ve lezzeti her anlamda yansıtan bir marka. Bugüne özel olarak suşi sunumlarını kalp şeklinde yaparak güzel bir jeste de imza atıyorlar.

        Diğer Yazılar