Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEKTÖR geliştikçe eskiden içinde hamburgerci, pizzacı, makarnacı, mantıcı olan AVM’ler de artık bünyelerinde şık, lezzetli ve kaliteli restoranlara yer vermeye başladı. Hatta öyle ki bu restoranlar o kısıtlı alanda caddede yer alan çoğu restorandan daha kaliteli hizmet ve lezzetli yemek sunuyorlar. Dünya markaları kendine AVM’lerde yer buluyor, misafirlerini burada ağırlıyor... Difrente yaklaşık 5 yıldır sektörde ama arkasında 37 yıllık bir tecrübe var. Anadolu yakasında da bir şubesi bulunan Difrente, adı gibi farklı bir mekân olarak kısa zamanda bulunduğu bölgenin en çok iş yapan yerlerinden biri olmuş. Şimdi de Levent’e geldiler.

        EKİP 15 YILDIR BİRLİKTE

        Peki, mekânı farklı yapan, iğne atsan yere düşmez dedirten kalabalığı nasıl yakalamışlar onu anlatayım size. Selim Öğünç yani Selim Usta 1974’ten beri sektörde olan bir isim. Bu zamana kadar sadece mutfak için 1500’e yakın kişiyi yetiştirmiş. Yeme içmeyi artık yaşamı olarak gören 60’larına merdiven dayamış Selim Usta, emekli olmak bir yana 5 sene önce yeni bir marka yaratmış. En az 15 yıllık öğrencileriyle ustalarıyla oluşturduğu ekibiyle işkembe çorbasından mantıya, sarmadan kuru fasulyeye bizden yemeklerden, İtalyan mutfağından dünya mutfağına, atıştırmalıklardan ev yapımı burger’lere kadar zengin ama insanı yormayan bir mönü hazırlamış restoranına. Selim Öğünç, bir yatırımcı ya da işletmeci değil, mesleğine 37 senesini vermiş aşçı, ustabaşı, öğretmen ve şef... Artık siz nasıl adlandırırsanız. Bunun yanında mutfağında çalışan 9 farklı aşçı ve salondaki garsonlar Selim Usta’yla en az 15 yıllık geçmişe sahip profesyonel bir ekip. Mönülerinde sundukları her şey mutfakta yapılıyor, günlük olarak hazırlanıyor.

        PAZI DOLMASINI SEVDİREN AŞÇI

        Etler Balıkesir’den karkas halde gelip mutfakta ustalar tarafından ayrılıyor ve hazırlanıyor. Tüm makarnalar ev yapımı, elde açılıp kesildikten sonra siparişe göre hazırlanıyor. Mutfakta kullanılan tüm ürünler Anadolu’nun dört bir yanından geliyor. Selim Usta 37 yılın ardından Türkiye’nin her yerini komşu kapısı yapmış, birinci el üreticiyi de ahbabı. Özdilek’teki Difrente göz yormayan, sade fakat şık olarak tasarlanmış. Girdiğinizde hemen karşınızda bir bar ve onun yan tarafında İtalya’dan gelen fırın ustalarının inşa ettiği taş pizza fırını var. Arka tarafta geniş bir bahçe yapmışlar. Neyse bir köşede oturup siparişleri verdim. İlk olarak dana carpaccio, onun arkasından somonlu krep aldım. Daha sonra Selim Usta’nın spesiyali olan hatta kendi ismini verdiği bonosenso, yani pazı sarma aldım. Ancak bu bildiğiniz dolma, sarma değil. Üzerine tarifi kendinde gizli sos ile servis ettiği pazı sarma için olağanüstü demekten başka bir şey geçmiyor aklımdan.

        İKİ DÜKKÂNDA DA YER BULMAK ZOR

        Sarmadan sonra deniz mahsullü linguini aldım. Makarna ev yapımı, deniz ürünleri de taze olunca varın lezzetini siz düşünün. Et olarak özellikle kasap köftelerinden istedim. Şimdi herkes köfte, et yapıyor ama bence bir yerin kalitesini ve etteki başarısını köfte belirler. Köftenin kıvamını ve lezzetini tutturmak herkesin harcı değildir. Yer kalsın diye önüme gelen her şeyi bitirmiyorum ama köftenin tamamını yedim. En son ince hamurdan hazırladıkları pizzalardan geldi. Fakat artık yer kalmadı diyerek bir dilim yiyebildim. Finali ise sufle ile yaptım. Bir kere porsiyonlar çok büyük, fiyatlar ortalama, siparişiniz ne olursa olsun çok rahat doyuyorsunuz. Lezzetine gelirsek Selim Usta’nın iki dükkânında da yer bulmak zor olduğuna göre sanırım bu kadar insanın bir bildiği var diyebiliriz. Profesyonel hizmet, tecrübe, lezzetli zengin mönü ve şık mekân bir araya geldiği için Difrente’lerde günün her saati gönül rahatlığı ile gidip yemeğinizi yiyebilirsiniz.

        Diğer Yazılar