Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ sezonu geliyor artık. Yazlık mekânlar son hazırlıklarını yapmaya başladı. İstanbul, Çeşme, Bodrum’da işletmeciler, mekân sahipleri gün sayıyor. Bu hafta ilk olarak Bodrum’da neler oluyor şöyle bir göz atacağız. Daha sonra İstanbul ve Çeşme’de yaz aylarında mekânlar ne yapacak sizlere tek tek aktaracağım. Geçtiğimiz hafta Bodrum’daki son durumu yerinde görmek için yollara düştüm. İner inmez hemen bir araç kiralayıp kendimi şehre attım. Her yer cıvıl cıvıl. Bodrum’da gündüz bir yerde oturup keyif yaptıktan sonra High Light Otel’de soluğu aldım.

        MARİNA’DA NELER OLACAK

        Bu sene bence Yalıkavak uçup gidecek. Hürriyet yazarı arkadaşım Onur Baştürk “Artık Bodrum, Çeşme değil Yalıkavak-Çeşme rekabeti var” demiş. Dediklerine katlıyorum. Pal Marina açıldıktan sonra bölgede emlak değerleri aldı başını gitti. Yalıkavak halkı bence işadamı Mübariz Mansimov’a madalya takmalı. Yaptığı yatırım o kadar büyük ki iki senede Yalıkavak’ın şekli şemali değişti. Şimdi milyon dolarlık evler peynir ekmek gibi satılıyor. Çok sayıda yeni proje yapılıyor. Hemen hepsi satılmış. Vizyon sahibi işadamının bir hareketi, bir marina yatırımı bölgeyi aldı bambaşka yere taşıdı. Yoksa daha önce de orada Yalıkavak Marina vardı. Fakat kimsenin girmediği uğramadığı bir yer olduğu için iflas etti. Sonra Mübariz Mansimov olaya el atınca işin rengi değişti. Bazıları “Parası çok o yüzden yapıyor” diyor. E ne yapsın en doğrusu da bu değil mi? 50 milyon dolara alınan marinanın şu anki değeri bence 500 milyon dolar. Buradan soruyorum, çok param var diyerek parasını sokağa mı attı; elbette hayır. Geleceği görüp kartlarını doğru oynayıp yatırım yaptı. Bizim insanlarımız bir koyup on almaya alışık olduğu için böyle şeylere cesaret edemiyorlar. Neyse Pal Marina’da bu sene çok değişim yok. Birkaç mekân değişiyor, onun dışında her yer aynı olacak Beymen büyük bir mağaza açıyor. İçinde bir de mekân olacak. Fakat ne olacağını kimse bilmiyor. Nobu, Hünkar, Sait, Nusret, Billionaire, Cipriani bu sene tam gaz devam edecek. Aynı yerlerinde hizmet verecekler. Tabii bu sene Nobu daha oturmuş olacak, daha iyi bir hizmet verecek. Geçen sene ilk yılı olduğu için hoş karşılamak lazım. İlk sene markalar biraz ne yapmak istediğini bilemez. Ama bu sene daha iyi olacağına eminim.

        YALIKAVAK’IN EN YENİSİ X BEACH

        Yalıkavak çok şirin ve kendini kısa sürede yenileyen merkezi bir yer oldu. Yalıkavak’ın en güzel koyu olan Tilkicik’te bulunan Hight Light Otel’de bu sene büyük değişimler var. Makyol Turizm Grup Başkanı Göktuğ Özdemir, oteli baştan sona yenilerken ön tarafında bulunan yerde X Beach & Restoran’ı açmaya karar verdi. Mekân baştan sona yeniden yapıldı. 300 metre uzunluğunda kumsalı ile bilinen yer, bu sene X Beach & Restoran olarak birçok yeniliğe imza atmış. Şimdilik söylemeyeyim, başka zaman sizlere buradan duyuracağım. Mekânın başında bu sene Kuruçeşme Desibel’de harikalar yaratan Ergun Yıldız ve ekibi var. Şimdiden bütün kadro işbaşındaydılar. Hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Şunu aktarmadan geçemeyeceğim; Maldiv kumu dedikleri kumdan 50 kamyon dökmüşler. X Beach’in bu sene bize Maldiv havası yaşatacağı kesin. Sadece kum için 150 bin dolar harcanmış gerisini siz düşünün. Biraz soruşturdum, yaklaşık 3 milyon TL’yi bulmuş yenileme çalışmaları. Bodrum için büyük para. Ama şimdiye kadar derme çatma yerlerde yedik içtik, artık iyi yerler açılmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Bir de son dakika haberi: İstanbul Sortie’de büyük bir başarıya imza atan Gazi-Bilal Kardeşler’in markası olan Chef Mezze de bu sene X Beach’in içinde olacak. Ayrıca yine İstanbul’un en iyi gece kulüplerinden biri olan Mehmet Tuna’nın sahibi olduğu Etiler Şamdan da aynı yerde mekân açıyor. Şamdan için yeni bir yer yapılıyor. Ünlü mimar Çağlayan Tuğal ve Mehmet Tuna’nın birlikte hazırladıkları mimari tasarımın çalışmalarına başlandı. Bodrum’a ilk kez şube açacak olan Etiler Şamdan’ın büyük ilgi göreceğini düşünüyorum. Çünkü belli bir müşteri kitlesi var, nereye giderse gitsin peşinden sürekler. Zaten Mehmet Tuna’yı anlatmama gerek yok, sektörde çok sevilen bir adamdır. Eşi Şehnaz Hanım da işlerle ilgileniyor. O yüzden bu sene Bodrum’a inanılmaz bir heyecan getirecek Etiler Şamdan.

        BODRUM İZDİHAMI

        İstanbul’un ünlü Türkçe gece kulübü Sess yine aynı yerinde aynı personel ile hizmet verecek. “Taşınıyor” dedikodularının hepsi yalan. Aynı yerde, aynı şekilde olacaklar. Bodrum’un simgesi Ship A Hoy, bu sene biraz daha küçülmüş. Eski konseptlerine dönmüşler. Mekânın patronu Cemal Yarar çoktan işe koyulmuş bile. Bu sene Nişantaşı’nda kendi çapında iş yapan Abdi de Bodrum’da yer açacak. Onun gibi başka bir sürü mekân daha açılacak ama kimin ne yaptığını tam bilmediğim için yazmıyorum. Sanırım Serdar Ortaç sezon boyunca Bodrum’da sahneye çıkacak. Bodrum’da en sevdiğim otel olan Kuum Otel de beach ve restoranını iki senedir kendi yapıyor. Bu sene Suat Ateşdağlı ve Erkut Sezer’in çalacağı mekânda birçok parti düzenlenecek. İşin başında Ersin Süzer var. Moon Beach bu sene aynı yerde hizmet vermeye devam edecek. Murat Özalp, Bodrum’da ilk kez yer açacaklardan. Serdar Bilgili’nin yeğeni Şebnem Ercantürk ile Türkbükü’nden 19 odalı bir yer satın aldılar. Yıkıp yeniden yaptılar. İçinde dünya mutfağı sunan bir restoran olacak. Son hazırlıklarını yapıyorlar. Otelin adı Bella Sombra olacak. Murat çok heyecanlıydı. O akşam Mimoza’da karşılaştık. Keyfi yerindeydi. Uzun yıllar İzzet Çapa ile çalıştıktan sonra şimdi tek başına kanatlanıyor. Murat işi iyi bilmesinin yanında çok efendi biri. Bu sene adından söz ettirecek gibi geliyor bana. Mavi de baştan sona yenilendi. Hemen yanında bulunan Maki Otel artık tarih oldu. Yerine ismini kapı numarasından alan no: 81 adlı otel aldı. Maça Kızı aynı şekilde devam edecek. Zaten kemikleşmiş bir müşterisi var. Akşam partileri ile çok ünlüydü ama artık yapmıyor. Mandarin’in içinde bulunan Juju da bu sene aynı şekilde devam ediyor. Mert Vidinli partiler yapacak. Geçen sene Çeşme’de hizmet veren Ulus 29 bu sene yine Bodrum’a demir atıyor. Yalıkavak’ta yeni açılacak olan Ulus 29’un da hazırlıkları başladı. Mandarin’in içine Nammos’un geleceğini söylüyorlar. Gerçi her sene aynı dedikodu yapılıyor. Ama gelirse çok iyi olur. Bodrum o zaman tam Bodrum olur.

        Diğer Yazılar