Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ sezonu geldi artık. Yazlık mekânlar tek tek açılmaya başladı. İş münasebetiyle bu sıralar Bodrum’a çok işim düşüyor. Neredeyse haftanın yarısı Bodrum’da oluyorum. Bu sene Bodrum, özellikle Yalıkavak çok hareketli olacak. Yalıkavak bölgesinde sadece marina değil gelişen, yeni açılacak çok mekân var. Yılların klasiği Şamdan bunların başında geliyor. Ulus 29 da aynı koya açılıyor. O bölgeye de bir canlılık gelmiş. Hemen Ulus 29’un üst kısmında daha önce açılan Kabuki diye bir yer var.

        BODRUM 82’NCİ İL OLMALI

        Yeni açılacak olan X Beach’in içinde ise Chef Mezze olacak. Marina’ydı çevresiydi derken bu sene o bölge uçup gidecek. Türbükü’nde her zamanki gibi bir tedirginlik var. Ancak orada da hakkı yenmeyecek mekânlar bulunuyor. Bunların başında Garos, Atılay Balık, Sess, Ship a Hoy ve başlı başına bir tesis olan Kumm Otel var. Bu sene Yalıkavak ile Alaçatı arasında kıran kırana bir rekabet yaşanacak. İnşallah bu kategoriye başka yerler de girer. Çünkü çok güzel tatil beldelerimiz var. Çınarcık ile başlayan, Silivri ile devam eden daha sonra Ayvalık, akabinde Kuşadası... Bir dönem en popüler tatil beldeleriydi. Kuşadası’na, Marmaris’e gitmek neredeyse bir ayrıcalıktı. Zamanla mekânlar, yerler kendisini yok ediyor. Şehir gibi yapılanmalarla sayfiye havasını yitiriyorlar. Bence artık Bodrum’un 82’nci il olması gerekiyor. Artık Bodrum Muğla’ya bağlı bir yer olmaktan çıkmış. Etraf beldeleri de işin içine katınca Bodrum yazın 1.5 milyon nüfusa ulaşan bir yer oluyor. Allah Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a sabır versin. Hem sahip olduğun tarihi ve doğayı koruyacaksın, hem çevreyi temizleyeceksin, hem o kadar kişinin pisliğini toplayacaksın. Bir de üstüne Bodrum gelişsin diye çabalayacaksın. Çok zor, insan gerçekten kafayı sıyırır. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon çok değerli bir belediye başkanı. Kendisi de varlıklı bir aileden geldiği için ne kimseye minnet eder ne de herhangi bir şeye tamah eder. Kime sorsan “Mehmet Kocadan çok iyi adam” der. Hem çalışkan hem samimi hem de zeki olunca ister istemez dikkatleri üzerine çekiyor. Kendisiyle bir kez tanışma fırsatım oldu. Çok kibar, tam bir beyefendi. İcraatı ortada. Bodrum gibi bir yerin belediye başkanı olup yoldan çıkmamak mümkün değil. Ama Mehmet Kocadon şimdiye kadar bunu başaran ender adamlardan biri.

        DEVİR MARİNA DEVRİ

        Bodrum belki de Türk turizminin en başarılı şehri. Bugün bir ev 500 bin Euro’dan başlayıp 6 milyon Euro’ya kadar çıkıyor. St Tropez’de evler bu kadar değil. Bodrum’daki bir evle İstanbul’da Boğaz’daki bir ev aynı değerde olur mu? Vallahi oluyor. Yatırımlar bütünlük bozulmadan yapılırsa Bodrum 10 sene içinde Mikonos gibi, St. Tropez gibi, Ibiza gibi olur. Şimdi Bodrum’da çok sayıda marina var. Bünyesinde çok sayıda popüler mekân var diye sadece Yalıkavak’taki marinayı biliyoruz. Ancak çok iş yapan irili ufaklı 5-6 tane daha marina var. Bunların arasında benim en çok beğendiğim Turgutreis’teki D-Marin geliyor. İnanılmaz güzel bir yer. Kos Adası’na neredeyse 15 dakika mesafede. Oldukça rahat bir marina. Aynı şekilde Bodrum merkezde yine büyük ve çok güzel bir marina var. Doğan Grubu’nun sahibi olduğu marina en çok iş yapan mekânlar arasında...

        Diğer Yazılar