Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hummalı yaz sezonu hazırlıkları bitti, sezon açıldı. Bu yaz Bodrum’da çok konuşulacağını düşündüğüm mekânlara sizler için şöyle bir göz attım. Otelden beach’lere, gece eğlencesinden balık ziyafetine ve atıştırmalık lezzetlerine kadar bakalım Bodrum yaza nasıl başlıyor...

        Yabancıların tercihi

        İki sene önce Yalıkavak Marina açıldığında marinanın en çok konuşulan mekânlarından biri olan Billionaire, Yalıkavak-Türkbükü rekabetinde belirleyici mekânlardan olacak şüphesiz. Şimdi Palmarina dünya jet-set’inin Bodrum’da demirledikleri yegâne marinalardan biri oldu. Hal böyle olunca Arap şeyhlerinden Rus oligarklara dünyanın sayılı işadamları ultra lüks yatlarıyla marinayı mesken tuttu. Akşamları doğruca Billionaire’in yolunu tutuyorlar. Tabii ki mekân da hem bizim yerli turiste hem de gelen yabancıya arzu ettikleri hizmeti ve eğlenceyi fazlasıyla veriyor. Billionaire’in çok konuşulan şampanya şovlarını unutmamak lazım. Taht üzerindeki kızların meşaleler eşliğinde şampanyaları servis etmesi Billionaire’in olmazsa olmazlarından artık.

        Yalıkavak'ın en yenisi

        Bodrum'un bu sezonki en yenisi X Beach. Tilkicik Koyu’nda Highlight Hotel’in önüne çok büyük bir yatırım yapılmış. Özellikle Maldivler’den getirilen 500 tonluk kumla bembeyaz bir sahil düzenlemişler. İnsan kendini tropik adada zannediyor. Her taraf yeşillik ve masmavi bir denizi var. Şezlongları İtalya’da tasarımcılara yaptırmışlar. Sahilde şezlonglarla birlikte bir kısmı denizin içine oturtulmuş bungalovlar var. Özel bungalovlar denizin ortasında olunca mekâna ayrı bir hava gelmiş. Happy hour partileri şimdiden konuşulmaya başlandı. Fakat mekânı sadece deniz, kum, güneş olarak düşünmeyin. Komple bir tesis burası. Sabah girdin mi ertesi gün ışıyıncaya kadar kalabiliyorsun. İstanbul’un en iyilerini bünyesinde toplamış.

        Sess'te değişen bir şey yok

        Türkçe müzik dedin mi herkesin aklına gelen mekân Sess de sezona başlayanlardan. Sess’in bu yaz Bodrum’daki üçüncü sezonu olacak. İki sezonda Bodrum’un en çok iş yapan mekânlarından oldu. Esnaf kan ağlarken onlar tıklım tıklımdı. Bu başarıda Nedim Binler ve ekibinin katkısı büyük. İstanbul’daki ekip Bodrum’a taşınıyor. İstanbul’daki müşteri de Bodrum’a kayınca Sess için değişen tek şey Ege’nin havası oluyor. Mekânın başında benim de çok sevdiğim Yüksel Yılan var. Bütün yükü sırtlıyor. Her mekâna böyle biri lazım.

        Balıkçı Sait Yer büyüttü

        Her şehrin bir simgesi vardır ya, işte Sait de artık Bodrum’un simgelerinden. Yeni sezonda Sait’te ayrı bir heyecan var. Bodrum merkezde yeni Sait’i açtı. Palmarina’daki Sait ise daha da büyüdü. Yaklaşık 250 kişilik yeni bir yer yaptı. Zaten denizin dibinde olan mekânın yeni kısmında denizin içinde gibi yemek yiyorsunuz. Sait kalitesinden ödün vermeden her gün yüzlerce kişiye hizmet verebiliyor. Tebrik etmeli...

        29 yeni yerinde

        Tilkicik Koyu bu sene ayrı bir hareketli olacak. İstanbul klasiklerinden Ulus 29 da, Tilkicik 29 adı altında Princess Artemisia Otel’in önünde yer açtı. Hazırlıklar bitip konuklarını ağırlamaya başladılar bile. Ahşap ağırlık dekorasyona palmiyeler ve zakkumlarla Akdeniz dokusu eklemişler. Bu sene gündüz partilerinin yanında akşamları da gece kulübü olarak hizmet verecekler. Tabii 29 dedin mi yemek konusunu es geçmemek lazım. Hem klasik 29 lezzetleri hem de dokuya uygun yeni lezzetler katarak zengin bir mönü hazırlamışlar.

        Chef Mezze’nin yaz çıkarması

        Gazi-Bilal Ateş, Chef Mezze ile bu sene Bodrum’u mesken tutanlardan. X Beach içinde açılan Chef Mezze çoktan Bodrum’a uyum sağlamış. X Beach’in iskelesinde hizmet veriyorlar. Akşamüstü oldu mu iskele balık restoranına dönüşüyor. Girişte sağ tarafta günlük sebze ve meyvelerin olduğu büyük bir bahçıvan arabası var. Onun karşısında günlük hazırlanan mezeler. Masalara yöneldiğinizde yol üstüne ise sağlı sollu mumlarla dekor yapmışlar. Açılalı birkaç gün olmasına rağmen özellikle paella’sı çok konuşuluyor. Gazi ve Bilal burada da işin başında. Biri mutfakta olduğunda diğeri gelenlerle ilgileniyor. Kısacası bildiğiniz Chef Mezze. Tek fark Boğaz’ın dibinden Ege’nin mavisine gelmişler.

        Kuum Otel bu sene partileyecek

        Türkbükü dedin mi akla gelen yerlerden biridir Kuum Otel. Malum geçen sene hatırı sayılır bir yatırımla yenilenmeye gittiler. Türkbükü’nün en büyük beach’i Kuum Otel’de diyebilirim. Beach için hazırladıkları mönü oldukça zengin. Öyle iki pide, bir hamburger koymuyorlar önüne. Kuum Otel’in sahibi Orkun Tunçel’e Ersin Süzer’in desteğini unutmamak gerek tabii. Müzik ve eğlence için sağlam bir kadro kurmuşlar. Cumartesi günleri Suat Ateşdağlı çalıyor. Bayram itibarıyla ünlü perküsyonist Erkut Sezer ve DJ Hakan Kabil çarşamba ve cuma günlerinde performans sergileyecek. Perşembeleri ise Doğuş Çabakçor DJ setinin başına geçiyor. Bu yaz beach partileri ile çok konuşulacaklar, benden söylemesi.

        Bodrum'u mesken tuttular

        Artık Bodrum’un gediklisi diyebileceğimiz beach’lerden biri Moon Beach. Geçen sene olduğu gibi Gündoğan’da Casa Costa Otel’in sahilinde hizmet veriyorlar. Erkan Ünal her zamanki gibi işin başında. Kışın dağda Drop Lounge, yazın da Bodrum’da Moon Beach ile güzel işler yapıyor. Moon Beach mutfağıyla iddialı mekânlardan. Sabah kahvaltısından öğle yemeklerine, atıştırmalıklardan akşam yemeğine kadar zengin mönüleri var.

        Ship a Hoy'da kan değişimi

        Kendine has eğlence çizgisiyle Türkbükü dedin mi akla gelen ilk mekânlardan biri oldu Ship A Hoy. Yeni sezona farklı başladılar. Bünyesinde başka mekânlar da bulunduran Ship A Hoy, bu sene tek başına ilerliyor. Gündüz beach ile başlıyorlar, güneş düşmeye başladı mı iskele balık restoranına dönüşüyor. Saatler ilerleyince yanan varilleri, müziği, loca kapma telaşesi ile alışılagelmiş Ship A Hoy eğlencesi başlıyor. Bir diğer fark yönetim değişikliği. Cemal Yarar, Mavi Otel’in başına geçmiş. Ship A Hoy’un başında artık Ecevit Yılan var. Ecevit’le birlikte Mehmet Acar mekânda yer alacak.

        Etiler Şamdan Yalıkavak'ta

        Dile kolay kırk yıl, İstanbul’da gece hayatının simgesi bir mekân. İstanbul’un en ünlü simalarının gece gezmelerinde boş geçmediği Etiler Şamdan bu sene Bodrum’un en yenisi. Tilkicik Koyu’nda açılan X Beach’te kendine yer bulan Etiler Şamdan, eğlencesiyle ve hizmetiyle aynı bildiğiniz Şamdan. Tabii Bodrum’a da uyum sağlamışlar. İstanbul kadrosunun bir kısmı Bodrum’a taşınmış. Orkestra şefi Mehmet Tuna 40 yıldır olduğu gibi Bodrum’da da işin başında. Arkasında bulunan Highlight Otel göz önüne alınarak ses sistemiyle ilgili ciddi bir yatırım yapılmış. Hazırlıklar boyunca mekân ses mühendislerinin uğrak noktası olmuş. Kurulan 10 katmanlı ses duvarıyla dışarıya ses gitmiyor. Localarda mavi renk hâkim. Sehpa olarak ise büyük bakır siniler koymuşlar, o da ayır bir hava katmış.

        Midye kralı Sarı Kardeşler

        Yazlık yerlerin olmazsa olmazıdır midye dolma. 10 tane istersin, yetmez, on tane daha alırsın. Bodrum’da midye dedin mi herkesin ağzında tek bir isim: Sarı Kardeşler. Altı kardeş tüm gün boyunca işin başında. Yazın bölgede nüfus fazla ve Sarı Kardeşler de çok meşhur olunca sabah ve akşam için iki defa hazırlanıyor midyeler.

        Diğer Yazılar