Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ sezonu geldi gelecek. Artık Bodrum, Çeşme gibi tatil beldelerinde neler olacak yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz sene kötü bir sezon geçiren tatil beldeleri umarım bu sene daha iyi olur. Turizmin her geçen gün daha da kötüye gittiği bir gerçek. Her gün yaşanan üzücü olaylar insanların ağzının tadını kaçırdı. Son dönemlerde en çok duyduğum laf “Tadımız tuzumuz kalmadı” sözleri. “Ne zamandır görünmüyorsun?” dediğimde “Ağabey buralarda ne yapacağız, yurtdışına gidiyorum” diyorlar. Bu aralar arkadaş çevremde de yurtdışından ev alan çok insan oldu. Ama şimdi birlik olma, kötü günleri geride bırakma zamanı. O yüzden yurtdışına gitmek yerine artık siz de yurtiçinde tatil yaparak bir adım atın. Bu ülke yıllardır savaşta ama turizmi dimdik ayakta.

        Bize Beyrut modeli lazım

        NEDEN biliyor musunuz? Farklı ülkelerde yaşayan binlerce Beyrutlu insan ekonomiyi ayakta tutmak için yaz aylarında yaşadıkları ülkelerden Beyrut’a geliyorlar. Sadece kendileri gelmekle kalmıyor, çevrelerindeki eşlerini dostlarını da ikna edip getiriyorlar. Beyrut’u Beyrut yapan en büyük etken yurtdışında yaşayan halkının iyi algı oluşturması. Bizim de yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımız aynı katkıyı yapabilirler. Birinci seçenekleri Bodrum, Çeşme, Antalya olabilir mesela. Milyonlarca vatandaşımız ayrı ayrı ülkelerde yaşıyor ve mutlaka tatile çıkıyor. Ibiza, Mikonos yerine bizi tercih etseler ya...

        İnsanları yurtiçinde tatile ikna edelim

        Madem turizmde kriz var, o zaman Mikonos’a gidiş gelişleri zorlaştıralım. Çok basit, kişi başı bin Euro vergi koyalım. Uçak seferlerini Rusya’nın bize yaptığı gibi zora sokalım. Komşu momşu artık kalmadı. Biz bu gemiden sağ salim çıkmalıyız.

        Yeni Turizm Bakanımıza önerilerim var. Bu sene yurtdışına yapılacak turistik gezileri bir elden geçirin. Özellikle yaz aylarında başka ülkelere giden insanları yurtiçinde tatile ikna edelim. Artık Bodrum, Çeşme gibi yerlerde “Yok müzik sesi yüksek, yok o oldu, yok bu oldu”- nun önüne geçelim. Şu trafik çevirmesini tatil beldelerinde kaldıralım. Allah aşkına gidin Mikonos’a, Ibiza’ya, Cannes’a, hangisinde çevirme var? Hiçbirinde. Taksiler zaten tam bir facia. 9 ay göbek büyütüp 3 ayda 9 ayın acısını çıkarıyorlar resmen. Yurtdışında bile bu kadar pahalı değiller. Ellerinde sigara ile sanki aile gezmesine çıkmışlar gibi turist taşıyorlar.

        Sayın Turizm Bakanımız Mahir Ünal, bu sene sesime kulak verin. İnanın biz kazançlı çıkacağız. Bizim paramız hiçbir yere gitmeyecek. Şu an Bodrum, Çeşme otellerinde yüzde 50 rezervasyon iptali var. Maça Kızı, Mandarin gibi bilinen oteller kan ağlıyor.

        HİZMET, HİZMET, HİZMET

        Bu sene yüzlerce kişinin işten çıkarılmasına mani olmak istiyorsak birbirimizin sesine kulak verelim. Şimdiden yeme-içme ve turizm sektöründe binlerce insan işsizlik korkusu yaşıyor.

        Oysa ki bizi sadece hizmet sektörü kurtarır. Çünkü ihracat yapıyoruz. Yurtdışından turist geldiğinde ihracat sayılmıyor mu? Bir de öyle bakın. Hizmet, hizmet, hizmet... Bu sene sloganımız ve felsefemiz bu olsun. 2016 sonunda yaz turizmi büyük bir başarıyla işin içinden çıkar diye umuyorum.

        Yabancı markalara yol göründü

        TÜM bunları geçip asıl meseleye gelelim. Bodrum bu sene çok hareketli. Yıllar önce “Yabancı markalar kendini Türkiye’de yabancı hissediyor” diye bir yazı yazmıştım. “Artık yabancı markalara değil, yerli konseptlere ihtiyacımız var” demiştim. Öyle de oldu. Artık Billionaire yok. Nobu yok. Cipriani yok. Peki Bodrum Marina’da neler olacak bu sene? Billionaire’in yerine Doğuş Grubu Anjelique açacak. Hemen yanında bulunan Cipriani’nin yerine ise Fenix açılacak. Nobu’nun yerinde ya Zuma ya Ulus 29 olacak. Ulus 29’un bir ihtimal Cipriani’nin yerine açılma durumu da olabilir. Şu an kartlar masada, karar verme aşamasına gelinmiş. Ulus 29’un Tilkicik macerası bir sezon sürdü. Tilkicik Koyu’nda çok güzel bir mekân açan marka bu sene farklı bir yere taşınıyor. Peki Ulus 29’un olduğu yere ne gelecek? Görüşmeler devam ediyor. Birçok markayla görüşülüyormuş. Durum netleştiğinde size buradan aktaracağım. Bu arada Balıkçı Sait İstanbul’a geliyor. Detaylar haftaya...

        Diğer Yazılar