Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HERKES merak ediyor Reina’nın son durumu ne oldu diye. Açıkçası ben de merak ediyorum. “Milli gururumuz Reina ne zaman kapanacak?”, “Doğuş Grubu yerine ne açacak” diye piyasada konuşan konuşana. Herkes ayrı bir şey söylüyor. Malum Reina’nın yeri Doğuş Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in kardeşi Filiz Şahenk’e ait. Yaklaşık 12 sene önce Reina’ya kiraya verildi. Daha önce Havana Tropicana, China White gibi mekânlar vardı. En son Reina inanılmaz bir başarı gösterdi. Mehmet Koçarslan çok zeki bir adam, iyi bir kurgu yaptı. Her ne kadar bilinmese de bence bu kadar yıldır ayakta kalmasını o sağladı. Yurtdışından gelen birçok ünlü ismi misafir etti. Çok çabaladı, çok emek verdi. Reina gibi bir markayı ortaya çıkardı. Dünyanın birçok yerinden teklif geldi ancak hiçbirine evet demedi. Bence en iyisini yaptı. Her sene milyonlarca dolar ciro yaptı. Reina’yı yabancıların akın ettiği bir mekân haline getirdi. Çevresinde birçok mekân olmasına rağmen hiçbir zaman liderliği kaptırmadı. Peki şimdi ne olacak? Son durum nasıl, neler oluyor diye biraz araştırma yaptım. Doğuş Grubu yaklaşık 3 yıldır Reina ile mahkemelik. Artık yeme-içme işlerine girdikleri için ve böyle değerli bir yere sahip olduklarından haklı sebepleri var. Kendi yerlerinde, kendi markalarını açmak istiyorlar. Reina, yaklaşık 12 yıldır kiracı. Şimdi Reina “Çıkmam” diyor Doğuş “Burası benim yerim, 12 yıl kaldın artık müsaade et” diyor. Söylenenlere göre tahliye çıkmış. Ancak Reina Grubu buna itiraz etmiş. Her an her şey olabilir. Sonuçta dosya hukukçuların elinde, bugün de sonuçlanabilir dava, daha da uzayabilir. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

        Fenix’te ayrılık rüzgârı

        İSTANBUL gece hayatının önemli mekânlarından biri olan Fenix’te ayrılık rüzgârı esiyor. Sebep fikir uyuşmazlığı. Metin Fadıllıoğlu ve Aliye Turagay bir araya gelip Doğuş Grubu bünyesinde Fenix’i açtılar. İlk zamanlar Metin Bey her şeye çok fazla müdahil oldu. Sonra Aliye Turagay, bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyip ipleri eline almaya çalıştı. Bir süre böyle devam etti. Bu arada kazanan Metin Bey oldu. Aliye Hanım’ın Fenix’le tüm bağlarını kestiler. Şimdi Metin Bey ve ekibi işin başında. Her şey de gayet yolunda. Anlamadığım tek şey şu: Aliye Hanım çok iyi bir kadın ama nedense gittiği yerde bir seneden fazla duramıyor. Önce Sekiz, sonra Bird, oradan Flamingo şimdi de Fenix. Nereye kadar böyle devam edecek merak ediyorum. Bence artık gittiği yerde durma zamanı geldi. Kendine yazık ediyor. Bu işler öyle kolay değil. Her zaman rüzgâr ondan yana esmez.

        Sonradan gurme reklamlarda

        REKLAMLARA konu olmuşuz da haberimiz yok. Geçenlerde bir arkadaşım “Sonradan Gurme reklamlara slogan olmuş, senden izin aldılar mı?” diye espri yaptı. En azından reklamlara ilham kaynağı olduğum için seviniyorum. Şimdi karşılaştığım herkes “Sonradan Gurme ünlü oldu” diyor. Ben daha bir şeyini görmedim ama olsun... Aygaz güzel bir reklam kampanyası yapmış, tebrik ediyorum. Reklamın devamında oynamaya hazır olduğumu ayrıca bildirmek isterim. Şaka bir tarafa “Sonradan Gurme” ismi çok keyifli. Ne yazarsan yaz kimsenin sana cevap veremeyeceği bir isim. O yüzden çok hoşuma gidiyor.

        Diğer Yazılar