Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAVALAR ısındıkça insanlar daha fazla tatile çıkmak, denize girmek ve güneşlenmek istiyor. Gerek iş yoğundan gerek zaman darlığından herkes Ege ve Akdeniz kıyılarına gidemiyor. Peki burada kalıp çalışanlar hiç mi tatil yapamayacak, denize giremeyecek ya da kendini tatilde gibi hissedemeyecek? Cevap veriyorum, tabii ki hayır! Özellikle İstanbul’da yaşayanlar çok şanslı. İstanbul’dan çok uzaklaşmadan bir vapur mesafesindeki kaçış noktaları sizi bekliyor.

        EĞLENCENİN ADRESİ

        Eşsiz manzarası, kaliteli atmosferi ve tertemiz deniziyle İstanbul’un en yakın kaçış noktası olmayı başarmış Elio Sedef ilk akla gelen adres. Marmara Denizi’nin gözdesi Sedef Adası’nda 2010 yılından bu yana hizmet veren Elio Sedef şehir karmaşasından kaçmak isteyenler için birebir. Bu adresi senelerdir vazgeçilmez kılan başarılı isim Fatih Uğuz yine kurduğu başarılı ekibi, şef aşçıları, DJ performanslarıyla yaza damgasını vurmaya başladı bile. Geçtiğimiz hafta sonu birçok işadamı, sanatçı, cemiyetin ünlü ismi soluğu Ada’da almış. Kimi karaya çıkmış kimi teknesinde kalmayı tercih etmiş ama gözlerden uzak keyifli bir gün geçirdikleri kesin. İstanbul’dan uzaklaşmadan ama İstanbul’da olduğunuzu unutarak, keyifli bir tatil günü yaşatan Fatih Uğuz’a ve ekibine gerçekten teşekkür etmek lazım. 24 Haziran’dan itibaren canlı müzik de başlıyor Ada’da. Süperstar Ajda Pekkan, Sertab Erener, Yalın gibi güçlü seslerin vokalistliğini yapan Zeynep Doruk canlı performansıyla Elio’da sahne almaya hazırlanıyor.

        KOLAY ULAŞIM

        Büyükada’dan kolaylıkla ulaşabileceğiniz Elio Sedef pırıl pırıl denizi, tertemiz havası, yeşillikler içinde yer alan locaları, dört ayrı mutfaktan sunduğu özel lezzetleri, DJ&canlı müzik performanslarının yapıldığı restoran ve barıyla eğlenceyi ve lezzeti bir arada bulabileceğiniz adreslerden biri. Burada vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Zengin bir kahvaltıyla başlayan servis gün boyu renkli sunumlarla devam ediyor. Elio’nun restoran mönüsü, İtalyan ağırlıklı olup Akdeniz mutfağının tüm lezzetlerini bir arada sunuyor. Mevsimine göre günlük taze balıkları ve Türk mutfağına özgü muhteşem lezzetleriyle ziyafet sofraları kuruyor desem yanlış olmaz.

        Manzaraya karşı saatlerce kalkmak istemeyeceğiniz bu keyifli sofralarda en sık tercih edilenler arasında suşi varmış. Yurtdışından özel olarak getirilen sushi ustasının özenle hazırladığı suşi mönüsü favoriler arasında anlayacağınız. Gün boyu süren deniz, güneş, müzik keyfi, lezzetli yemekler, bol bol hamak keyfi... Bir tatilde daha ne ararız ki?

        Elio Sedef, özel tekneleriyle gelen misafirleri için demirleme alanı ve kendisine ait iskelesinde, shuttle ve 2 adet VIP shuttle hizmeti de veriyor. Ayrıca Kartal ve Adalar’dan da rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Hem dinlenmek hem de eğlenmek için Elio Sedef’e gitmek lazım.

        Büyükada’nın yenilenen yüzü

        BİR diğer alternatif ise Büyükada’da yer alan Yada Beach Club. Günü birlik tatil için tek yapmanız gereken Büyükada’ya giden vapurlardan birine atlamak, geri kalan her şeyi Yada Beach Club misafirleri için zaten düşünmüş.

        Sizi Büyükada iskelesinden özel tekneleriyle alıyor ve 10 dakika süren kısa ve keyifli bir tekne yolculuğuyla adanın en bakir koyu Viranbağ’da konumlanan Yada Beach’e ulaştırıyor. Hazırlıksız gelen misafirlerin de düşünüldüğü Yada Beach’te plaj için ihtiyacınız olacak her şey sunulmuş. Size tüm gün denizin ve güneşin tadını özel lezzetlerle çıkarmak kalıyor.

        İstanbul’da suşileriyle Uzakdoğu mutfağı severleri mest eden Yada Sushi’nin en özel lezzetleri ada misafirleri için de suşi şefi tarafından aynı özenle hazırlanıyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine, gün içerisinde bir şeyler atıştırmak isteyen plaj misafirlerine hatta özel tekneleriyle gelip koya demirleyen misafirlerine gün boyu servis sunan Yada Beach, Akdeniz mutfağının öne çıkan lezzetlerini de mönüsüne eklemeyi unutmamış. Yaz mevsimine uygun olan lezzetli mezeleri günlük hazırlanan Yada’nın mönüsündeki deniz mahsulleri de her gün balıkçılardan günlük olarak temin ediliyor.

        Güler yüzlü personeli ve kaliteli servisiyle Yada Beach İstanbul’dan gidemeyenlerin adresi olacak.

        Diğer Yazılar