Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BODRUM Yalıkavak’ın en eşsiz koyu Tilkicik’te yer alan ve 2015’te Bodrum’un en iyi beach’i seçilen X Beach Yalıkavak, Maldiv konseptiyle baştan sona yenilenmiş bu sene. Yeni Zelanda’dan özel olarak getirilen, soyulmuş kütüklerle oluşturulmuş ahşap dokulu özel tasarım lüks localar, denizin içine yerleştirilen bungalovlar, 50 kişilik iskele, geniş güneşlenme alanları ve Ginger Restaurant...

        HER ŞEY İNCELİKLE DÜŞÜNÜLMÜŞ

        Her şey o kadar incelikle düşünülmüş ve tasarlanmış ki içeri girdiğinizde etrafı izlemekten kendinizi alamıyorsunuz. Locaların yatakları, ekru döşemeleri ve keten perdeleri; ahşap pervaneden şarj ünitesine ve kasaya kadar her şey düşünülmüş. Locaların iki yanında yer alan tasarım bambu koltuklar cezbedici. Denizin içinde hem oturup hem güneşlenmekten daha güzel ne olabilir?

        Bembeyaz ince kumla kaplı mavi bayraklı plaj, akvaryum denizi, çim ve botanik bitkilerin oluşturduğu doğal atmosferiyle X Beach tatil cenneti olmuş. Bu başarılı yenilemenin mimarı Belgin Açıkalın’ı kutlamak gerekiyor. Alışılmışın dışında fikirleri olduğu tasarladığı restorandan belli... Ginger Restaurant’ın merkezindeki tavana kadar yükselen, Kosta Rika’dan özel olarak getirilen Robellini ağacı, muz yaprakları ile botanik bitkiler arasına yerleştirilen 3 metrelik masif masalar, salıncaklar ve mermer bar bir beach için alışılmadık detaylar.

        DEKORASYON DA MÖNÜ DE BAŞARILI

        Dekorasyon dışında hizmet kalitesi ve mönü de bir o kadar başarılı. Kristal kadehler, özel yapım yemek takımları, keten peçeteler bir beach restoranından beklenenden fazlasını sunuyor. Restoran zengin bir kahvaltıyla güne başlıyor. Günün geri kalanındaysa Akdeniz mutfağının ağırlıklı olduğu lezzetleri tadabilirsiniz. İncecik açılan hamurlarla özel fırınlarda pişirilen pide ve pizzalar, organik köy tavuğu, ızgara et ve salatalar, taptaze deniz ürünleri, makarnaların yanı sıra taptaze mevsim meyveleriyle yaza özel hazırlanan rengârenk kokteyller var. Serinlik veren pervaneleri sayesinde yaz sıcağında uzun saatler keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz.

        Mikonos’tan Tilkicik Koyu’na lezzet transferi

        LUCCA’NIN her sene Mikonos’ta karşılıklı olarak yaptığı partilerden adını sıkça duyduğumuz Interni, bu sene Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda yerini aldı. Mekânın sahibi Arzu Demirtaş ve kardeşi Zeynep Demirtaş’ı tebrik etmek istiyorum. Interni’yi Bodrum’a getirmekle kalmayıp aynı atmosferi yaratmayı başarmışlar. Tam deniz kenarında çok keyifli bir yer olan Interni’de şık bir ortamda, birbirinden lezzetli yiyecekler ve özgün içecekler tatma fırsatımız oldu. Bu atmosfere bir de DJ performansı eklenince yaza güzel bir başlangıç yaptık. Hafızalarımızdan zor çıkacak bir gece geçirdik diyebilirim. Interni’nin mönüsünde dünyanın dört bir yanından gelen lezzetlerin birleştiği ve temelinde Akdeniz mutfağı olan bir içerik var. Yunanlı şef Christos Fotos ve Türk meslektaşı Durmuş Gökçeel tarafından hazırlanan mönü enfes. Deniz mahsulleri, salatalar, balıklar, et çeşitleri, makarnalar... Servisi, sunumları, ambiyansıyla dört dörtlüktü. Garsonların şıklığı çok hoştu. Yemekten sonra DJ performansıyla eğlenceye tam gaz devam eden Interni’ye bir kadeh bir şey içmek için bile uğranmalı. DJ Tolga Saka’nın performansı görülmeye değer. Interni’nin bu sene Bodrum’un popüler mekânlarından biri olacağı belli.

        Diğer Yazılar