Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIŞ mevsiminin gelmesiyle sinema sezonu da başladı demektir. Bu sene yine yüzlerce film vizyona giriyor ama hepsi başarılı olacak diye bir şey yok. Son dönemlerde çok anlamsız, karşılığı olmayan filmler çekiliyor. En son bir Türk filmini sadece 342 kişinin izlediğini görünce inanın çok üzülmüştüm. Sinema sektörü de “Bu işte para var” denen sektörlerden biri. İşi bilen de bilmeyen de aynı kotaya girer ama sonuç tabii ki ortada. Uzun bir aradan sonra Maslak Center’da düzenlenen ‘Çakallarla Dans 4’ filminin galasına gittim. Dördüncüsü çekildiğine göre demek ki bir başarı var. Serinin önceki filmlerini seyretmemiş biri olarak bir öncekinin gişe sayısına baktım. Tam olarak 1 milyon 800 bin kişi izlemiş. İnanılmaz bir rakam. O yüzden tabii ki dördüncüsü çekilmiş. Filmin ilk 3 günlük gişesi çıktı bile. Adeta kasıp kavurmuş diyebiliriz. 435 bin kişi sadece üç günde izlemiş. Film vizyonda kaldığı süre içinde tahminim 2 milyon gişe yapacak. Bu yılın en çok izlenen filmleri arasında yerini alacak. Ekip gerçekten çok başarılı, hepsi tiyatro kökenli. Hepsi müthiş bir oyunculuk sergilemiş. Başrollerde Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu ve Didem Balçın var. Biraz gülüp kafa dağıtmak istiyorsanız bu hafta sonu ‘Çakallarla Dans 4’e gitmenizi tavsiye ederim.

        Zübeyir Ocakbaşı’nda keyif

        UZUN aradan sonra Beyoğlu’nda bulunan Zübeyir’e gittim. Arada bir kafa dağıtmak isteyince böyle yerler iyi geliyor. Ocakbaşında uzun uzun sohbet edip Zübeyir’in elinden çıkan kebapları yemek keyifli oluyor. Zübeyir’i uzun yıllardır tanıyorum, kendine has bir tarzı var. Esnaf adamdır. Ailecek bu işi yaparlar. 5 kardeş hepsi işin farklı bir koluyla ilgileniyor. Zübeyir Beyoğlu’nda rüştünü ispat etti. Şimdi yeni bir yer açmaya hazırlanıyor Ataşehir’de. “Ağabey, biz 5 kardeşiz, artık yeni bir yer açmamız gerekiyor” dedi. Haklı sonuçta. Hepsi işi biliyor. Kendi aralarında iki gruba ayrılacaklarmış. Bir grup Beyoğlu’nda duracak, bir grup Ataşehir’deki yeni yerde... Merakla yeni Zübeyir’i bekliyorum şimdi.

        Opera’daki arabesk

        SON günlerde Pera bölgesinin en gözde mekânlarından biri oldu Opera. İşletmeciliğini Serkan Koca kardeşim yapıyor. Ondan da sık sık duyuyorum, dinliyorum. Opera Club’ın hizmet verdiği yer tarihi bir yapı; eski Elhamra Sineması. Güzel bir geçmişi var. 1 ton ağırlığında muhteşem avizesi 25 metrelik yüksek tavandan sallanıyor. Bin 500 kişilik kapasitesi olan mekân beş ay gibi kısa bir sürede eğlence hayatının gözbebeği oldu. DJ performansının yanı sıra canlı performansları ile de dikkat çekiyor. Salı günleri arabesk gecelerinde Özgür Alter, çarşamba geceleri de İdo sahneye çıkıyor. Sizi bilmem ama ben salı günleri tam da 90’larda yaşadığım arabesk gecelerini buldum. İbrahim Tatlıses’in dansözü olarak tanıdığımız Didem de Opera’da sahneye çıkıyor. Muhteşem dansı ile beğeni topluyor. Gidin, eğlenin derim.

        Diğer Yazılar