Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTIK yavaş yavaş “Yaz gelsin” konuşmaları yapılmaya başlandı. Sanırım bu kadar olay ve sıkıntıdan sonra havanın da karanlığıyla insanların psikolojisi bozuldu. “Yaz gelse de kendimizi denize, güneşe, tatile bıraksak” diyor herkes. Gerçekten bu kış çok zor geçti. Üst üste yaşananlar kimsede keyif bırakmadı. Ben yaz gelmeden yaz sezonunu açanlardanım. Her sene işler vesilesiyle erkenden Bodrum’a demir atanlardanım. Seyahatlerim şubat gibi başlıyor. En sevdiğim de mevsim bu aralar zaten. Yazın çalıştığım için şu an bana tatil gibi geliyor. Geçtiğimiz hafta ekip olarak Bodrum yolunu tuttuk. İner inmez şöyle derin bir nefes çektim. Sanki yeniden dünyaya geldim. Bodrum’un havası bir başka gerçekten. Nereye gidersem gideyim Bodrum havası kadar insana iyi gelenine rastlamadım. Gece 4’te yatıyorsun sabah 7’de ayaktasın. Oksijen fazla, hava temiz daha ne olsun...

        KAHVALTI VE DİLBALIĞI KEYFİ

        İner inmez arabaya binip Asmalı Çardak’a gittik. Yazın olduğu gibi kışın da Düriye Abla tezgâhın başındaydı. Bize hafif acılı bir börek yaptı. Asmalı Çardak’ın sahibi Mehmet, ailesiyle birlikte kışın yaptıkları kahvaltılıklarla masayı donattı. Bir de ortaya acılı menemen alıp kahvaltıya başladık. Asmalı Çardak benim ilk keşfettiğim yerlerden biri. Gerçekten kahvaltı denince akla ilk gelen, yaptığı işin hakkını veren yerlerden. Fiyatları da uygun. Bodrum’da en çok iş yapan kahvaltıcılardan biri. Keyifli bir kahvaltının ardından işe koyulma zamanı geldi. Dört saatin sonunda işlerimizi halledip ne yapsak diye düşünürken benim çok sevdiğim, mobilyacılar kralı Eyüp Pırlanta kardeşim “Babam burada yaşıyor. Hazırlık yapmış yemeğe gidiyoruz” dedi.

        Yoğun iş hayatından sıkılıp bir sahil kasabasına yerleşme hayali kuran çoğu insan gibi Eyüp’ün babası da işi gücü bırakıp Bodrum’a yerleşmiş. Birkaç senedir orada yaşıyormuş. Gündüz balığa çıkıyor, tuttuklarını eşe dosta dağıtıyormuş. Kendisine yeni bir düzen kurmuş, keyfi yerinde. Bodrum’a gelmişken eve kapanmayalım dedik, aldık İlhan Ağabey’in balıklarını doğru Gümüşlük’te yaz kış açık olan Hasan’ın Yeri’ne gittik. Dükkânın adı Balık Pişirme Evi olarak geçiyor. Zaten yiyeceğimiz şeyler belli. Asım Usta yiyeceğimiz yemekleri kontrol altında tutuyor. Ortaya karışık dört beş meze söyledik. Sonrasında da salata ve dilbalığı. Oh be dünya varmış diyorsun. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Başka neler yaptık devamını haftaya anlatacağım.

        Diğer Yazılar