Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇTİĞİMİZ hafta Çeşme’ye gitmiş ve bazı mekânları yazmıştım. Şimdi sıra bahsedemediklerimde. Bu yazıyla Çeşme dosyasını da kapatmış oluyoruz... Çeşme-Bodrum rekabeti bu sene de çekişmeli olacak gibi gözüküyor. Bodrum bir adım daha önde. Çeşme daha yerel ve ucuz olduğu için rağbet görüyordu, hatta Bodrum’u pahalı bulan Çeşme’yi örnek gösteriyordu. Şimdi işler değişti. İnanın Çeşme, Bodrum’dan daha pahalı. Buna rağmen hâlâ birçok yerde doğru düzgün servis alamıyorsunuz. Hizmet yok ama fiyat Bodrum’dan yüksek. Ne olduysa son iki senede oldu. “Bizim Bodrum’dan ne farkımız var?” diyen fiyatı yükseltti. Bir de eskiden “İzmirli olmayan Çeşme’de iş yapamaz” algısı vardı. Şimdi o algı kırıldı. Başka yerlerden işletmeciler geldi. Alaçatı’yı Alaçatı yapan tayfa, mekânlarını tek tek kapatıp gitti. Yeni markalar geldi. Hacımemiş diye bir yer eklendi ama bakıyoruz müşteri aynı müşteri. İş aynı, açılan dükkân sayısı yüzde yüz artmış. Her sene bir sürü mekân el değiştiriyor. Bu sene daha zor bir sene gibi gözüküyor. Artık “Bir butik otel açalım” devri de bitti. Şimdi butik oteli olan devretmeye çalışıyor. 60 gün çalış, sonra masrafları ve yatırımı çıkarmaya çalış, zor işler bunlar. Sağlam altyapı gerektiriyor. “Bu işte çok para var” diyenler bütün parasını kaybedince o zaman bu işin kolay olmadığını anlıyor. Doğru, bu işte para var ama yapmasını bilirsen, birikimin varsa. Yoksa ağzınla kuş tutsan günün sonunda ya devrediyorsun ya da kapatıp gidiyorsun.

        Esnaf’ta eğlence sokağa taştı

        ESNAF Alaçatı, kedine bir yer edinmeyi başardı bence. Geçen sene açılan mekân hızla zirveye gidiyor. “Çeşme’de mekân say” deseler Esnaf Alaçatı ilk onda olur. Popüler konseptiyle çok beğeni kazandı. İşin başında çok sevdiğim Atilla Bingöl kardeşim var. Kendi aklından geçenleri devreye sokmuş, çok da başarılı bir iş çıkarmış. Geçtiğimiz günlerde Esnaf Alaçatı’ya gittim. Sokak tarafına bakan masada oturdum. Hafif meyhane havası var. Nostaljik Türkçe şarkılarla başlayan eğlence gecenin ilerleyen saatlerinde hız kazanıyor. Normal giyimli ama dansözlük yapan bir kadın sahneye çıkıyor. Hem komik hem eğlenceli... Bütün masaları dans ederek geçiyor. Sokakta büyük bir kalabalık oluşmaya başlıyor. Esnaf Alaçatı genel olarak baktığımızda gidilmesi gereken yerlerin arasında...

        Sedir’de kahvaltı keyfi

        ÇEŞME’DE çok yer var yazılacak. Ancak iki günlük seyahat olunca bu kadar oluyor. Benim için en önemli öğün kahvaltıdır. O yüzden üşenmem, yeter ki güzel bir kahvaltı olsun. Son dönemlerde kahvaltıda çığır açtık gibime geliyor. Sabah erkenden kahvaltı için düştüm yollara. Daha önceden gittiğim ve bildiğim Sedir diye bir yer var. Tam yol üstünde ama güzel bir yer. Oturdum, serpme kahvaltı istedim. Çeşme’de kahvaltı yapacaksanız gidilecek yerler arasına not alın. Yerel bir mekân, öyle çok şey aramayın ama mutlaka özel yaptıkları kaşarlı simitleri deneyin.

        Diğer Yazılar