Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BODRUM’DA bütün mekânlar hazırlıklarını tamamladı, herkes büyük bir heyecan içinde. Herkesin tek bir düşüncesi var: “Aman her şey yolunda gitsin, böylece bizim de işlerimiz iyi gitsin.” Kötü bir gelişmeden önce turizm etkileniyor. Binlerce insan hayal kırıklığı yaşıyor. Umutlar kırılıyor ve tabii ki yeni yatırım gelmiyor. Geçen sene darbeden dolayı yüzlerce turizmci iflas etti. Birçok mekân kapandı. Şimdi binlerce işsiz var bu sektörde. Eskiden personel bulmak zordu şimdi adam seçiliyor. Eskiden komi, garson yoktu şimdi yüzlerce işsiz komi, garson, şef ve müdür var. Sektör büyümüyor tam tersi küçülüyor. Bunun farkına varmamız gerekiyor. Bodrum’da bir yer iş yapıyor başka yer açılınca bu sefer orası iş yapıyor. Bence bu bir zafer değil tam tersi düşündürücü. Bodrum’da iş yapan yüzlerce mekân olmalı. Sadece bir tane değil. Aynı şey İstanbul için de geçerli. Bir mekân açılıyor diğer mekân bitiyor. Popüler kimlik üzerine kurulu bütün mekânlar tek tek bitti. Karaköy’de bir sürü mekân kapandı. Bunun tek bir sebebi var, herkes birbirini taklit etti, hepsi birden battı. Aslında Karaköy değer kaybetmedi, aynı konsepti yapanlar değer kaybetti. Şimdi Karaköy ahalisi Cihangir tarafına kaçmaya başladı. Cihangir’de yeni açılacak bir sürü mekân var. Geçen seneye kadar boş olan bütün dükkânlar tutulmuş durumda. Neyse asıl konuya dönersek Bodrum deyince hep popüler mekânlar aklımıza geliyor. Oysa iş yapan bir sürü mekân var. Kendilerine has tarzları ve yerellikleri yaz kış iş yapmalarını sağlıyor.

        Kavak Köftecisi’nin sırrı ne?

        BODRUM Yalıkavak’ta bulunan Kavak Köftecisi’nden söz etmek istiyorum. Yalıkavak Marina yapılmadan önce balıkçı barınağı dedikleri yerde bulunuyor. Burada bir sürü güzel ve keyifli balıkçı var. Hepsi yan yana dizilmiş ve hepsi çok iyi iş yapıyor. Sonra sıra onlara da gelecek. İlk olarak Kavak Köftecisi’nden bahsedelim biraz. Bence en büyük özelliği ekmeğinin lezzeti. Yıllardır aynı şekilde devam ediyor. Bir de bu mekânda tatlı yok. Gelen bütün isteklere rağmen mönüye tatlı koymuyorlar. Kavak Köftecisi yaz kış iş yapan mekânlar arasında. Yazın özellikle herkes kapıda kuyruk. Bodrum’da yerel iş yapan mekânların başında geliyor.

        Yediğim en iyi Boşnak böreği

        YALIKAVAK çarşısında benim çok beğendiğim diğer bir mekân ise Saraybosna Köftecisi. Bu işi en düzgün yapanların başında geliyor. Bütün ustaları Boşna’dan gelme. İnanılmaz bir köfte yapıyorlar. Bütün ürünleri tatmaya değer, hepsi çok lezzetli. İki porsiyon köfteden sonra börek bile yiyorum ve iştahım karşısında ben bile kendime inanamıyorum. Önce fırında pişirilen Boşnak böreği, daha sonra köz odun bulunan yerde tutuluyor ve böylece sıcaklığını doğal olarak koruyor. Bir porsiyonla doymanıza rağmen ikinci porsiyonu yememek için kendinizi zor tutuyorsunuz. Saraybosna Köftecisi’ni denemenizi tavsiye ederim.

        24 saat çalışıyor

        BODRUM’UN hemen girişinde Efe Köy diye yeni bir yer açıldı. Tamamıyla yerel bir mekân. Bu işte yeni olan genç bir arkadaş açmış ve kendince bir konsept yapmış. Mekân nerdeyse 24 saat çalışıyor. Aklınıza ne gelirse var. Kebap, pide, çorba... İş yapıyor mu, yapıyor. Geçen öyle geçerken uğradım, güzel bir Manisa kebabı yedim. Efe Köy değişik bir mekân olmuş. Gece mekânlardan çıkıp gelenler bile oluyor. Bodrum’un sadece popüler mekânlardan ibaret olmadığını görüyorsunuz. Bunun gibi daha bir sürü mekân var. Yaz sezonu boyunca yerel lezzetleri tek tek yazmaya gayret edeceğim.

        Diğer Yazılar