Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RAMAZANIN son haftasına geldik. Şirketlerin iftar davetleri ve eş dost buluşmaları için fazla vaktiniz kalmadı. Bayramdan önce hâlâ iftar için nereye gideceğine karar verememiş olanlar varsa sizin için en ideal ve lezzetli iftar adreslerini paylaşıyorum, buyurunuz...

        Ramazan klasiği Kaşıbeyaz

        Lezzeti, servisi ve hizmet kalitesiyle klasik haline gelmiş Kaşıbeyaz, bu sene de ramazanın keyfini çıkarmak isteyenlerin favori yerlerinden biri. İftariyelik çeşitlerinde hurma, süzme bal, taze kaymak, köy peyniri, vişne reçeli, portakal reçeli, zeytin ve sucuk var. Çorbanın hemen ardından börülce piyazı, şakşuka, süzme yoğurt ve Antep turşusu sunuluyor. Zengin iftar sofrası çiğ köfte ve salata çeşitleriyle devam ediyor. Ara sıcak olarak tereyağlı peynirli su böreği, fındık lahmacun ve içli köfte var. Ana yemekte ise çeşit çeşit et ve kebap, domatesli nohutlu bulgur pilavı ve tereyağlı püre ile servis ediliyor. Yemekten sonra güllaç, peynirli künefe, fırın sütlaç ve dondurmalı irmik helvasını tatlı olarak bulmanız mümkün.

        Geçmişten günümüze uzanan Beyti

        Türkiye’de “Et” dendiğinde akla gelen ilk ustalardan olan Beyti Güler’in bu haklı ünü, hazırladığı enfes ramazan mönüsünde de kendini gösteriyor. Her gün yüzlerce kişiye en lezzetli etleri sunan, en güzel servisi yapan bu özel mekânı bir kenara not etmeyi unutmayın. İftar tabağında peynir, zeytin, pastırma, kuru meyve, bal ve reçel çeşitlerini bir arada sunan Develi, çorbadan hemen sonra servis ettiği ara sıcaklarla hem göze hem midelere hitap ediyor. Karışık ızgara çeşitleri ise et yemenin en lezzetli adresinde olduğunuzu bir kere daha hatırlatıyor. Akşamın en zor anı ise 15 çeşitten müteşekkil tatlı mönüsünden hangisini yiyeceğinize karar vermek olacaktır. Şimdiden bol şans...

        Develi’de iftar vakti

        “1438 yıllık iftar geleneğimizin 105 yıllık değişmeyen adresi” sloganına sahip Develi restoranları haklı bir üne sahip. Gaziantep mutfağının en iyi örneklerini tadabileceğiniz Develi’nin mönüsünde yok yok. Çeşit çeşit iftariyelik, salata ve mezeden oluşan soğuklara ilaveten içli köfte, lahmacun ve Antep usulü börekten oluşan ara sıcaklarla masayı zenginleştiren Develi mönüsü, kebaplarıyla her zaman olduğu gibi kendine hayran bırakıyor. 5 çeşit tatlının yanı sıra renkli mevsim meyveleri de ikram eden Develi’de iftar vaktini beklemek bile ayrı bir keyif.

        Hem iftarda hem sahurda Nezih

        Hem iftar hem sahur servisi yapan Nezih Kebap 24 saat açık. İftar servisi zengin iftariyeliklerle başlayıp yöresel Antep peyniri ve pide çeşitleriyle devam ediyor. Ramazan ayında olmazsa olmaz çorbalardan Antep’in meşhur yuvalaması benim favorim. Soğuk ve sıcak mezeleriyle ve beş çeşit kebapla Nezih’te masa hiç boş kalmıyor. Nar taneleri ile süslenmiş güllaç, boz iç fıstıkla hazırlanan telkadayıfı, taş fırında pişen katmer ve Balıkesir manda kaymağı ile birlikte servis edilen ekmekkadayıfı tatlı mönüsünü oluşturuyor. Yemeğin sonunda ise geleneksel ramazan şerbeti ve sınırsız çay kahve servisi mevcut.

        Boğaz kıyısında iftar

        Boğaz’a nazır manzarasıyla insanın ruhuna iyi gelen mekânlardan Feriye Palace, hem keyifli ambiyansı hem de özenle hazırladığı zengin iftar mönüsüyle favori adreslerimin başında geliyor. Feriye’nin ödüllü executive şefi Aydın Demir, misafirlerine adeta lezzet şöleni yaşatıyor. Feriye’nin geleneksel yoğurtlu ot çorbası, ara sıcaklarda etli yaprak sarması, ana yemekte hünkârbeğendili kebap ve fıstıklı piliç sarma ile soğuk şerbetler mönüde yer alan lezzetlerden birkaçı. Açık büfe olarak sunulan tatlılarda ise ne ararsanız var.

        Diğer Yazılar