Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİDEN çok hoşlanmazdım ama son dönemde arabayla seyahat etmek, yolda istediğin yerde mola vererek gitmek acayip keyif veriyor. Bir yerde dur çay iç, kahvaltı yap, başka bir yerde yemek ye derken yol bitiveriyor.

        Geçen hafta arabayla uzun zamandır gitmediğim Kartalkaya’ya gittim. Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, “Hadi gel Kartalkaya’ya gidelim, senin için de bir değişiklik olur” deyince kabul ettim. Hemen program yapıp kayak kıyafetlerimi ve takımlarımı hazırlayıp yola çıktım.

        Kartalkaya yolu eşsiz mola yerleriylebenim için keyif demek. Bu güzergâhta sevdiğim yol üstü duraklarından biri de Berceste’dir. Otantik olduğu ve yerel ürünler bulundurduğu için tercih ediyorum. Bu arada İstanbul’un sevilen kahvaltı mekânlarından Nezih’in bazı ürünleri de oradan geliyor.

        DOĞAL ÜRÜNLERLE KAHVALTI

        1 saat süren yolculuğun ardından Sapanca’daki Berceste’de mola verdim. Berceste’nin müdürü Serkan beni karşıladı. Mükellef bir kahvaltı masası hazırlamışlar. Günlük taze kaymak, günlük kaynana dili peyniri, günlük yoğurt ve daha birçok günlük ürün masada duruyor. Sucuklu yumurta, menemen, kavurmalı yumurta derken sofra şölene döndü.

        Yolunuz düşerse tavsiye ederim; hem kahvaltıyı hem de pazar bölümünü...

        ***********

        KARTALKAYA’DA NELER OLUYOR?

        KARTALKAYA’YA yaklaşmaya başladık, baktım kar yok. “Yanlış zamanda mı geldim?” derken, zirveye doğru kar kalınlığı artmaya başladı. Ertesi gün pistleri görünce sevindim, 2 metre kar vardı. Kartalkaya’daki Kaya Palazzo ve Dorukkaya otellerinin sahibi olan Kaya Grubu, yapay kar makinesi almış, kar azaldığında bir çalıştırıyor, her yer kar oluyor. Uzun zamandan beri bu kadar kaydığımı hatırlamıyorum.

        Kartalkaya’da toplam 5 otel var. En son 2 sene önce Golden Key’de kalmıştık. Butik ve güzel bir otel. Bu sene tercihimi Kaya Palazzo’dan yana kullandım. Kayak merkezlerinin en lüks oteli diyebilirim. Çok güzel tasarlanmış. 6 yıl önce açılmasına rağmen yeni açılmış gibi. O günkü mimari tarz, günümüzün modası olmuş durumda. Mimar Ayşe Kubilay ileriyi iyi görmüş. Dağları iyi analiz etmiş. Doğal kiremitler, ahşap ağırlıklı mimaride öne çıkan detaylardan. Odalar pistlere bakıyor, çok ferah ve geniş. Köşe odalarda jakuzi bile var.

        20 yıldır kayak yapıyorum. Eskiden kot pantolonla kayan vardı. Artık herkes özenle giyiniyor, trendi kayak kıyafetleri, kask, gözlük alıyor. 3 gün kalacaksa, üç gün ayrı kıyafet giyen var. Kayak takımını kendisi getirenler de var ama otelin kayak odasındaki kayak takımlarının hepsi son model. O yüzden kiralayanlar da çok.

        Kartalkaya’da kayak kiralama ne kadar, oda ücretleri nasıl, 1 saat kayak dersi almak kaç para, en güzel yemek nerede yenir? Bu soruların cevaplarını önümüzdeki hafta vereceğim.

        Diğer Yazılar