Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYAK, kışın en güzel etkinliği. Geçen hafta bu köşede bahsettiğim üzere bu hafta Kartalkaya’da kayak kiralama ne kadar, oda ücretleri nasıl, 1 saat kayak dersi ne kadara alınır, en güzel yemek nerede yenirin cevaplarını paylaşacağım.

        Her hafta sonu günübirlik gidenler için İstanbul’un belirli yerlerinden sabahın ilk ışıklarında Kartalkaya’ya hareket eden otobüsler var. Sınırsız Skipass, öğlen sucuk ekmek, içecekler, araç içi ikramlar, kayak takımları, ulaşım 270 TL. Saat 21.45’te İstanbul’da oluyorsunuz.

        KONAKLAMA SEÇENEKLERİ

        Gitmişken kalayım, konaklayayım diyorsanız, Kartal Otel ve Grand Kartal’ı, küçük, butik, sevimli bir yer derseniz Golden Key Kartalkaya’yı, daha büyük bir yer isterseniz Dorukkaya Otel Ski Mountain Resort’u veya daha lüks bir otel olan Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort’u tercih edebilirsiniz. Ben bu sene Kaya Palazzo’da konakladım. Çok geniş metrekareye sahip, farklı zorluk derecelerinde 11 pisti var, Türkiye’de ilk kez kullanılan önden korumalı lifti, konuklarına telesiyejlere ulaştırma fırsatı sunan 7 lifti var.

        Fiyatlar her şey dahil olan konseptte 2 gece 3 gün için Kaya Plazzo’da ortalama 4 bin TL’den, Dorukkaya Otel Ski Mountain Resort'taysa 2 bin 500 TL’den başlıyor.

        Hafta sonunu farklı ve eğlenceli geçirmek için ister günlük ister konaklamalı seçenekleriyle bence Kartalkaya çok doğru bir tercih.

        NE, NE KADARA KİRALANIYOR?

        Uzman bir eğitmen eşliğinde kaymak isteyenler için kayak dersinin 50 dakikası 250 TL, snowboard dersininse 60 dakikası 250 TL. Günlük kayak kıyafeti veya aksesuvar kiralama imkânınız da var ve bunun ücreti ise günlük olarak 80 TL. “Benim her şeyim var, sadece snowboard ve board kiralamak istiyorum” diyenlerdenseniz ücret 60 TL. Otellerde konaklayan misafirler tüm teleski hizmetlerinden ücretsiz ve sınırsız yararlanabilirken, günübirlik gelen misafirler için sadece ufak bir ücret alınıyor.

        “Ben kayak yapmak istemiyorum, başka ne yapabilirim?” diyenlerdenseniz eğer, burada sürprizler bitmiyor. Kartalkaya’da açık alan üzerine kurulan bir buz pisti var. Bu buz pistinde hem çocuklar hem de yetişkinler paten yapma keyfini doyasıya yaşayabiliyor. Bence çok yaratıcı ve keyifli bir aktivite olmuş.

        Çocuklarınızla gittiğinizde “Yaşı küçük ne yapabilir, kaysa ne kadar kayacak, başka nasıl eğlendiririz?” diye boşuna düşünmeyin. Ona da bir çözüm bulmuşlar. Kids Snow Tubing Parkı ile eğlence farklı bir boyut kazanıyor. Çocukları izlerken ben bile çok eğlendim. Kocaman kocaman botlarla kaymanın keyfine varıyorlar. Tabii ki de güvenlik her zaman ön planda, bu sebepten ötürü her şey gözetmenler eşliğinde sırayla takip edilerek yapılıyor.

        Yetişkinler içinse gün boyu kayak severleri ağırlayan Drop Lounge’ta havanın kararmasıyla birlikte eğlence başlıyor.

        ***********

        ALPLER’DEN GELEN LEZZETLER

        KAYAK, kar, dağ havası denince ilk aklımıza gelen şeylerden biri de fondü değil midir? Kartalkaya’da yer alan Swiss Fondue Restaurant lezzetleri, dekorasyonu ve atmosferiyle Alpler’i aratmıyor. Özel peynir çeşitleri, dünya şaraplarının yer aldığı geniş bir kavı var.

        Ben gittiğimde peynir fondüyle başladım, ardından da bourguignonne denen yağda dana etli fondüden yedim. Son olarak çikolata fondü yedik. Hepsi çok lezzetliydi. Fondü yemek istemeyenler için de çorbadan sosis çeşitlerine, makarnadan et çeşitlerine kadar bir sürü seçenekler var. Her damak zevkine uygun tatlar bulmak mümkün. Unutmadan söyleyeyim, gitmeden önce rezervasyon yaptrımanız gerekiyor.

        Diğer Yazılar