Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BODRUM’U eski günlerine döndürmek için işletmeciler büyük çaba sarf etse de bunun mümkün olmadığını görüyoruz. Bodrum’da büyük bir Instagram savaşı var. Herkes bir yerde parti yapıyor. Aslında partilerin hepsi boş. Parti sahibi üç beş kalabalık gördü mü hemen fotoğrafı yapıştırıveriyor. Ama gerçekten kimse yok. Para harcayan kesim Yunan adalarında şampanya üstüne şampanya açıyor. Burada kalan da idare edelim diye bir yerlerde bir içki ile takılıyor. Eski Havana Beach’te yapılan akşamüstü partilerini hatırlayan mutlaka vardır. Türkbükü-Gölköy arası 5 tane tekne servis görevi yapardı. Şimdi ise adam bulamıyorlar. Partilerde bulunanların yarısı ise beleşçi. Ünlü isimleri getirenler oluyor. Sizce onlar hesap ödüyor mu? Tabii ki ödemiyor. Ortama renk katmak için parti sahibinin rica minnet getirmesinden başka bir şey değil. Maça Kızı’na cumartesi günleri girmenin mümkünü yoktu. Diğer yerlerde yapılan partiler iyi kötü iş yapıyordu. Bu sene bakıyorum hava cıva. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Bol bol fotoğraf, altına “Eğlenmekten ölüyoruz” tarzı yazılardan başka bir şey yok.

        MANDARİN’DEN SES YOK

        Bu sene büyük hayallerle açılan Mandarin Otel’den ses seda yok. Cennet Koyu’nu cinnet koyuna çeviren bir yapı olduğunu her zaman söylüyorum. Güzelim koy gitti, yerine beton yığını bir şey geldi. Her Bodrum’a gittiğimizde mutlaka Cennet Koyu’na bir demir atar, yarım günü hatta tam günü orada geçirirdik. İnanılmaz dinlenirdik. Sadece biz değil Bodrum’da teknesi olan ne kadar insan varsa giderdi. Şimdi kimse gitmiyor. Çünkü karşısına devasa bir site yapıldı. Adı Mandarin olduğu için villaları 4-5 milyon dolardan sattılar. Güzelim yer sıradan bir hale geldi. Ne kadar ağaç ekilse de ne kadar çiçek dikilse de eski haline gelmesini biz belki göremeyeceğiz. Torunlarımız ancak görebilir o yamacın yeşillendiğini. Şimdi düşünün para kazanmak için böyle bir şey yapılıyor. Sonra da çevre, ağaç, orman filan diyoruz. Bu olumsuzluklara rağmen dünyaca ünlü bir oteli getirmeleri biraz olsun beni sevindirdi. Çünkü Bodrum gibi bir yerde böyle markaların olması gerçekten çok iyi. Milyon dolarlık tekneler geliyor. Milyon dolar harcayacak adamlar için böyle yerlerin olması gerekiyor. Ben daha otele gitmedim. Ama gidenler çok şikâyet ediyor.

        YANLIŞ ZAMANDA YANLIŞ TANITIM

        Geceliği bin-iki bin Euro olan otelde elektrik kesiliyor, arada klima bozuluyormuş. Bir sürü sorunu giderilemeyen ancak eksiklere rağmen açılan bir tesis var. Şimdi böyle bir markayı da heba edersek artık yabancı markalar Türkiye’ye gelmeyecek. Daha önce bir sürü marka pılısını pırtısını toplayıp geri gitti. Gidecek olan markalar da var. Tamamlanmamış bir otel neden açılır anlamış değilim. Diyelim ki açtınız, böyle güzel bir yerin tanıtımının çok farklı olması gerekirdi. Akşamüstü partileri ile odalara kadar gelen ses. Maça Kızı parti işini bıraktı. Günün birinde birisi bara çıkıp müşterilerin üzerine işeyince olanlar oldu. Millet bu parti işinden kurtulmaya çalışırken yeni açılan dünyaca ünlü bir otelin plajında böyle partilerin yapılması ne kadar kârlı ona bakmak lazım. Şimdi gece hayatına küsen ciddi sayıda insan var. Bunlar için Bodrum’da en ideal yer Mandarin gözüküyor. Daha izole olması gerekir. Girişin zor olması gerekirken birden ayağa düştü. Şimdi gecelik iki bin Euro oda parası veren adamlar böyle bir ortamda niye bulunsun ki. İstersen dünyaca ünlü DJ’leri çıkar. Artık parti işi demode ve ayağa düştü. Bunu idrak etmek için çok akıllı olmaya, çok bilmeye gerek yok. Mandarin geç kalmadan marka konumlandırmasını gözden geçirmesi lazım. Artık sosyal medya diye bir şey var.

        Şimdi bakıyorum ne kadar garip tip varsa Mandarin önünde yer alan Juju adındaki beach’te. E o zaman sizin diğer yerlerden bir farkınız yok ki. Bırakın bu işleri. Kendi halinizden ödün vermeyin. Bakın bakalım o zaman neler oluyor. Dünyada tekne turuna çıkanların uğrak yeri olursunuz. Ama biz parti yapalım derseniz benim söyleyecek bir şeyim yok. İki seneye kalmaz sıradan bir yer olursunuz.

        Diğer Yazılar