Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu sene muhteşem bir yaz geçirdik desek yalan olur. Tatil beldeleri kendi hallerinde. Yatırımcılar her zamanki gibi büyük umutlarla işe girseler de bekledikleri geri dönüşleri alamadılar. Bu senenin kaybedeni ise açık ara Bodrum oldu. Bodrum kaybedince tabii ki mekânlar da kaybedenlerden oldu. Sırayla gidelim. Yalıkavak Marina’da açılan Quzu en fazla hayal kırıklığı yaratan mekân oldu. İstanbul’da iş yapamayan mekân Bodrum’da nasıl yapacak düşünemediler. Marina’da kaybeden diğer yer ise Huysuz Aşçı’ydı. Daha önceki yerinde iyi kötü iş yapıyordu. Yeni yerinde ise hayal kırıklığı yarattı. Marinada en çok kazanan ise Sait Balık ve Cook Shop oldu. Sait Balık her zaman olduğu gibi bu sene de her iki mekânında ful çekti. Hafta içi, hafta sonu hiç fark etmedi. Her gün ortalama 600 ile 800 kişi yemek yedi. Nusret eski havasından yoksun bir yıl geçirdi. Eski popüler kimliği zaten kayboldu. İlk açıldığında kapıda kuyruk olurken bu sene Marina’da varla yok arasında bir şeydi. Dünyanın sayılı markalarından biri olan Nobu da bu sene Marina’ya demir atan mekânlardan biriydi. Fakat Nobu da bekleneni veremedi. Orta derecede iş yaptı. Giden müşteri pahalılıktan şikâyetçi oldu. Hafta sonu iş yapsa da hafta içi bekleneni veremedi.

        YENİ BİR YOL LAZIM

        Bu sene Bodrum’da hayal kırıklığı yaratan mekânların başında, birinci sırada bence Bej vardı. Yalıkavak’ta açılan Bej gerek servisi, gerek yemekleriyle hayal kırıklığı yarattı. Bira konan bardakta kola servis etmeleri ile adlarını tarihe yazdırdılar. Müşteriye en kötü davranan işletme unvanını hak ettiler. Bu senenin kaybeden bir diğer mekânı ise Ship A Hoy oldu. Daha önceki yıllara nazaran bu sene iş yapmadı. Türkbükü’nün genelinde bir sıkıntı vardı. Ancak Bodrum’un vergi rekortmeni Ship A Hoy’un bu kadar düşeceğini kimse tahmin etmedi. Türkbükü’nün kazananı ise Sess oldu. Hemen hemen her gece neredeyse dolacak kadar iş yaptı. Türkçe müzik dinlemek isteyen soluğu Sess’te aldı. Maça Kızı ne kazananlar ne de kaybedenler arasında. Eski havası olmasa da hatırı sayılır iş yaptı bu sene. Belli bir kesim Maça Kızı’nın müdavimi olduğu için mekân ayakta duruyor. Yeni açılan yerler çok etki yapmadı. Bodrum’da milyon dolar yatırım ile açılan Mandarin Otel bekleneni veremedi. Otelin odalarında yaşanılan teknik sıkıntılar, beach bölümünde yapılan partiler gelen paralı müşteriyi memnun etmedi. Seneye aynı hataları yapmazlarsa Bodrum’da bir numara olmaya adaylar bence. Çünkü hem olduğu yer hem de marka çok iyi. Biraz kapalı kutu olması gerekiyor. İzole olmak isteyen, görünmek istemeyen müşteri için çok ideal bir mekân. Seneye hem teknecilerin hem de para harcayan kesimin ilgi odağı olmak istiyorlarsa yeni bir yol lazım.

        EN İYİ İŞİ HANGİ MEKÂN YAPTI

        Bodrum denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Mimoza bu sene yine kazanan mekânların başında geldi. Fikret ve ekibi harikalar yarattı. Mimoza için her ne kadar pahalı diyen olsa da ödenen paranın karşılığını veren mekânlar arasında en üst sırada. Gerek servis, gerek lezzet, gerek ambiyans olarak verilen paranın katbekat üstünü hak ediyor bence. Hem kaç tane Mimoza var ki Bodrum’da. O yüzden Mimoza bu sene de kazananlar listesinde. İlk açıldığı yıl büyük sükse yapan Arnavutköy Balıkçısı ise bu sene hayal kırıklığı yaratan mekânların başında geldi. Az sayıda müşterinin tercih ettiği mekânda hesaplar diğer mekânlara göre abartılı bulundu. O yüzden giden bir daha gitmedi. Hatta son günlerinde sağ tarafta bar kurup neredeyse gece kulübü yapacak duruma geldiler. Seneye Bodrum’a gider mi gitmez mi bilemem ancak artık şansı olmadığını görmüş olduk. O kadar çok mekân var ki aklımda kalanlar bunlar.

        Yeni yayın döneminde neler olacak

        Televizyon dünyasında yeni yayın dönemi başladı. Kanallar arasında bu sene büyük bir rekabet var. Art arda diziler giriyor. İlk bölümden iyi iş yapan da televizyoncuların dili ile batan da var. Bu sene yeni sezon tanıtımını yapan ilk kanal Fox oldu. Yeni yayın dönemi için Esma Sultan’ı kapatan Fox TV’nin gecesine tüm yapımcılar, kanalın dizilerinde oynayan oyuncular ve program yapan sanatçıların tamamı katıldı. Gecenin sunuculuğunu Nilgün Belgün yaptı. Sonra sahneye Sertab Erener çıktı. Gecenin ev sahipliğini kanalın genel müdürü Pietro Vicari ve Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Aşkın yaptı. Geceye çoğu oyuncu sevgilisi ile gelmişti. ‘Kadim Dostum’da oynayan Murat Eken kız arkadaşı ile samimi görüntüler sergiledi. İlker Aksum da kız arkadaşına bol bol sevgi gösterisinde bulundu. Gecede çok sayıda yapımcı da boy gösterdi. Ali Gündoğdu, Faruk Bayhan, Murat Tokat, Faruk Turgut gözüme çarpan isimlerdi. Yılların duayen ismi Faruk Bayhan ile keyifli bir sohbet yaptık. Faruk Ağabey’de hikâye bitmez. Yıllarca televizyon yöneticiliği yapınca bir sürü güzel anı oluyor.

        Şehirde olan biten

        İstanbul'da her gün bir davet, her gün bir aktivite var. En çok ses getiren Tarkan konseri oldu. Gidenlerin ağzı açık kaldı. Herkesi bir kez daha kendine hayran bıraktı. Kayahan’ın meşhur şarkısı ‘Bir Yemin Ettim’i seslendirdiğinde Harbiye inledi. Ustaları saygı ile andı. Hiç kapris yok, ego yok. Çocuksu duygularla sahnede karşısında bulunan binlerce kişiye keyifli saatler geçirtmeye çalıştı. Sahne çok kalabalık değil. Sağda solda hoplayan, sevişir gibi dans eden dansçı yok. Tek başına bir star sahnede adeta dev bir adama dönüşüyor. Mahcubiyeti samimiyeti ile mütevazı bir star olduğunu bir kez daha gösterdi. Şimdiye kadarki seyirci rekorunu kırdı ama bir kez olsun böbürlenmedi. Star dediğin nasıl olur, bence böyle olmalı. Ortalarda yok ama bir konser vermeye başladı mı binlerce kişi koşup Tarkan’a gidiyor...

        Diğer Yazılar