Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU seneye damga vuracak mekânlar hangileri şöyle bir göz atalım istedim. Aslında yaz sezonu kasıma hatta aralık ayına kadar devam ediyor. Yazlık mekânlar bu sene istediklerini aldılar mı; bence tam değil. Çünkü zamansız yağmurlar ve hava değişimleri yüzünden insanlar ne yapacağını şaşırdı. Şimdi kışlık mekânlar da baktı yaz bitmeyecek, kapılarını yavaş yavaş açmaya başladılar. Geçtiğimiz yılın top mekânlarından biri şüphesiz Fenix’ti. Metin Fadıllıoğlu ve Aliye Turgun’un yönetimindeki mekân adından sıkça söz ettirdi. İlk açıldığı günden beri büyük ilgi gören Fenix’in bu sene de aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü yemeklerin lezzeti ve mekânın ambiyansı müşterinin ağzında tat bıraktı. Tam zirve yapacakken yaz geldi. Şimdi kapılarını sanki yeniymiş gibi açacak. Yine aynı şekilde tıpkı geçen seneki gibi büyük iş yapmasını bekliyorum. Ekip sağlam, mönüye eklemeler de olmuş. Daha tadına bakmadım. Yakın zamanda deneyeceğim.

        BU SEZON ZİRVEYE ADAY

        Bu seneye damga vuracak bir diğer mekân ise La Petite Maison olacak. Bence zamansız açıldı. Çok iyi konsept ancak bir mekân hem yaz hem kış iş yapacak diye bir şey yok. Papermoon’un bile yazın işleri düşüyor. Kışın ise yer bulmak zor oluyor. La Petite Maison zamanlama olarak yaz ortasında açıldı. Tamam güzel bahçesi var, çok güzel yerde. Ancak bence kışlık mekân olacak bir yer. Çünkü yazın Nişantaşı’nda kişi sayısı düşüyor. Ağzınla kuş tutsan işe yaramıyor. Zamanlama hatası yüzünden marka biraz itibar kaybı yaşadı. Fakat bu giderilemeyecek bir şey değil. Yeni bir hamle, yeni bir başlangıç ile sanki yeni açılmışçasına sezona en iyi şekilde başlar ve öyle de devam eder. Çünkü gerek konumu, gerek marka değeri çok iyi. Bu tarz yerler bize gösteriyor ki artık derme çatma mekânlar yapılmayacak. İnanılmaz para harcanmış. Gözü yormayan, oturduğunda verdiğin paranın karşılığını aldığın bir yer. Bu sene Fenix ve La Petite Maison’un yılı olacak gibi. Her ne kadar aynı grubun markası olsalar da aralarında büyük bir rekabet yaşanacağını şimdiden söyleyebilirim.

        KARAKÖY’ÜN YENİ GÖZDESİ

        Son yıllarda Karaköy çok trend bir semt oldu. Her ne kadar mekânlarda içki ruhsatı sorunu olsa da çoğu turizm ruhsatı alarak bir şekilde işine devam ediyor. Karaköy sadece trend değil artık Nişantaşı gibi kitlelere hitap eden bir yer oldu. Geçtiğimiz yıl en trend mekân Gaspar’dı. Benim de bir kez gittiğim mekân gerçekten çok başarılıydı. Gerek yemek, gerek servis çok iyiydi. Ancak sezon sonu öyle bir mekân açıldı ki bütün dengeler bir anda bozuldu. Geçerken uğradığım mekân Colonie bu sene Karaköy’e damga vuracak mekânların başında geliyor. Yaz ortası olmasına rağmen çok iş yapan mekân, kış aylarında da Karaköy’de adından sıkça söz ettirecek yerlerden biri olacak bence. Dekorasyonu ve mönüsüyle gelen müşteriyi memnun etmesini bildi. Colonie’nin arkasında müthiş bir tecrübe var. Topaz’ın da sahibi olan Yücel Özalp’in bu mekânında benim de çok sevdiğim salon müdürü Deniz var. Mekân ile ilgili detayları daha sonra aktaracağım. Ama bu sezonun top mekânlarından biri olacağı kesin... Bunlar dışında birçok mekân daha var elbette. Geçtiğimiz yıl modern meyhane konsepti çok modaydı. Bu sene nasıl olacak ben de çok merak ediyorum. Münferit bu modanın başını çeken mekânlardan. Açıldığı günden beri kalitesi değişmedi. Bu sene de aynı şeklide devam edecek gibi gözüküyor. Bir diğer modern meyhaneyse Merve Çapa’nın Duble Meze’siydi. Donizetti Otel’in yedinci katında yer alan mekân geçtiğimiz yıl çok iyi iş yaptı. Bu sene de aynı şekilde devam eder diye düşünüyorum.

        Diğer Yazılar