Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fuar İzmir’in adrenalinidir..

        Kanının hızlı aktığı, milyon insanın İzmir’e aktığı, trafiğin ise fuarın tüm kapılarının önünde asla akmadığı bir dönem başladı..

        O kadar sıkıntı kadı kızında da olur.

        Hemen her gününü müthiş etkinliklerle donatılmış buldum. Hemen her saat, bir yerinde özel bir etkinlik var.

        Bunun dışında hizmet açısından da hemen her şey düşünülmüş..

        Mesela..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hayata geçirdiği ve şimdilik 8 noktada kullanılan kablosuz internet hizmeti WizmirNET, önceki akşam 84. İzmir Enternasyonal Fuarı boyunca devreye girdi..

        Birçok noktaya yerleştirilen kablosuz istasyonlarla bağlantı kuranlar mobil telefon, tablet ve bilgisayarlarından internete bağlanabilecek.

        WizmirNET kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup cep telefonlarına gelen şifreyi yazarak, internet hizmetinden ücretsiz faydalanabilecek. Daha önce diğer noktalardan şifre alanlar ise onu kullanacak.

        Bizim gibi PAD ve CEP bağımlısı bir ırka verilebilecek en büyük hizmettir bu..

        Ayrıca..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu 3. Yarı Maratonu” wiçin heyecan başladı.

        Bugüne kadar yerli ve yabancı 600’ün üzerinde elit sporcunun kayıt yaptırdığı 21.1 kilometrelik yarı maraton, 6 Eylül Pazar günü koşulacak.

        Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İnciraltı’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi önünden dönülerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak yarı maratona 1995 doğumlu ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular katılabilecek.

        Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak düzenlenen maratona katılan sporcuların sıcak havadan etkilenmemesi için Büyükşehir Belediyesi, belli noktalara su ve sünger istasyonları kuracak. Yarışmada dereceye giren sporculara para ödülü verilecek.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önceki yıllarda düzenlediği 9 Eylül Koşusu’nun kapsamını 2013 yılında genişleterek “yarı maratona” çevirmişti.

        Son başvuru 4 Eylül’de..

        Yarışmaya katılacak sporcular, 4 Eylül Cuma günü saat 18.00’e kadar www.dokuzeylulyarimaratonu.com adresinden online kayıt yaptırabilecek. Yarışma hakkında detaylı bilgi 0 538 835 07 85 ve 0 532 375 43 12 numaralı telefonlardan alınabilecek.

        Bir de sıkıntı paylaşalım..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Pasaport İskelesi’nde başlayan yenileme çalışmaları nedeniyle vapurla yolculuk yapmak isteyenleri Alsancak İskelesi’ne yönlendirmesi aktarma çilesi yaşanmasına neden oluyor.

        Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Vapur İskelesi arasında sefer yapan 888 numaralı otobüsün, Talatpaşa Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı’ndan geçerken trafiğe takılması ve her duraktan yolcu alması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

        15 dakikalık vapur yolculuğu için trafik yüzünden 40 dakika otobüs yolculuğu yapmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, otobüsün güzergah olarak Kordon’u kullanmasını istiyor.

        Vatandaşlar, “Pasaport’tan yola çıkıp Alsancak Limanı önünden Kordon’a giriş yaparak 40 dakikada Alsancak Vapur İskelesi’ne ulaşıyoruz. Güzergahı bu kadar uzatmaya ne gerek var. 888 nolu otobüs geçici bir süre direkt Cumhuriyet Bulvarı’ndan yolcu alıp Kordon’u kullanarak Alsancak Vapur İskelesi’ne ulaşabilirse hem zaman, hem de yakıt kaybı olmaz” diyorlar..

        İki iskele arasında ekspres sefer yapılmasını öneren vatandaşlar, “Zaman açısından büyük mağduriyet yaşıyoruz” diye konuşuyorlar..

        Bana da ‘bunu da yaz’ diyenler çoğaldı..

        Benden uyarması..

        Bir cümlede koca bir dünya,,

        Akıllı insanlar daha fazla bilmek için,

        Değersiz insanlar ise daha fazla bilinmek için

        çalışırlar.

        (KONFÜÇYUS)

        DÜZ MANTIK:

        - Melo’nun yerini bir türlü dolduramayan Galatasaray, İrlandalı turistle acilen görüşmelere başlamalı artık...

        Diğer Yazılar