Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerde Karşıyaka sakinlerinden çok serzeniş alıyorum.

        Buralardaki yol, trafik, su tahliyesi, bir vasıtaya yürümek için çektiğimiz çilelerden hiç söz etmediğimi vurguluyorlar..

        Ben de oradaki karmaşayı bilenlere sordum ve aldığım cevapları yazıyorum..

        Karşıyaka tramvayı için geçici trafik düzeni sağlanıyormuş..

        Söyleyenin yalancısıyım..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’da yapımını sürdürdüğü tramvay çalışmaları nedeniyle, Cahar Dudayev Bulvarı’nın Atakent Kavşağı (2038 Sokak Kesişimi) ile Selçuk Yaşar Sokak arasında kalan kısmında iki etaplı geçici trafik düzenlemesi yapacak. 20 günlük ilk geçici düzenleme pazartesi başlıyor.

        Bu ne kadar bir rahatlık sağlayacak, veya mevcut sıkıntıyı ne kadar katlayacak pek kestiremiyorum..

        Kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak önemli yatırımlardan biri olan Karşıyaka Tramvayı yapım çalışmaları nedeniyle, 11 Ocak 2016 Pazartesi gününden itibaren ilk geçici trafik düzenlemesine geçilecek. Bu düzenleme kapsamında, daha önce Çiğli yönünden gelerek Atakent Kavşağı üzerinden Karşıyaka yönüne giden araçlar, Hasan Âli Yücel Bulvarı’nı kullanacak. Bu bölümdeki çalışmalar 20 günde tamamlanacak ve daha sonra yine eski trafik düzenine geçilecek.

        Birinci etap çalışmaların tamamlanmasının ardından geçilecek ikinci etap çalışmalar kapsamında ise Cahar Dudayev Bulvarı’nın tramvay yapım çalışması gerçekleştirilecek bölümü olan Atakent Kavşağı’ndan Selçuk Yaşar Kavşağı’na geliş yönü trafiğe kapatılacak. Çalışmalar süresince alternatif güzergah olarak 2038 Sokak ve Hasan Âli Yücel Bulvarı kullanılacak.

        Bu çalışmalar da 20 günde tamamlanacak.

        Bana iletilen bu..

        Bilmem Karşıyakalılar’ı tatmin eder mi?..

        Projenin adı “O’nun İzmir’i”

        Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde devam eden “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konuğu, Türkiye’nin en zengin Atatürk fotoğrafları arşivine sahip araştırmacı-yazar Ahmet Gürel olacak. Gürel, “O’nun İzmir’i” başlığı altında Atatürk’ü anlatacak.

        Gidip görmekte ve dinlemekte yarar var.. Kent tarihi ve kültürü açısından önemli çalışmalar yapılmıyor değil bu kentte.. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmir’lileri birbirinden değerli konuşmacılarla buluşuluyor..

        Hatırlarsanız Kasım ayında “Atatürk’ü Anma Haftası’nda”, Dr. Eren Akçiçek’in “Atatürk’ün Sağlığı, Hastalıkları, Vefatı” konulu söyleşisi ile başlamıştı proje..

        Aralık ayında İzmir’e ilişkin önemli araştırmalara imza atan Prof. Dr. Rauf Beyru ile devam eden kent söyleşilerinin bu ayki konuğu, araştırmacı-yazar Ahmet Gürel olacak. Katılım da ücretsiz..

        12 kitabı, 7 belgeseli olan birisi dinlenir..

        27 Ocak Çarşamba günü saat 18.00’da başlayacak söyleşide, “O’nun İzmir’i” başlığı altında, Atatürk’ün evliliği, Zübeyde Hanım’ın ölümü, İzmir İktisat Kongresi ve İzmir Suikasti konularında bilgiler aktarılacak..

        EUROCİTİES..

        Kent koleji en iyi 12 projeden biri olma itibarına resmen ulaştı.. Kent Koleji projesi, 130’dan fazla üyesi bulunan EUROCITIES’in (Avrupa Kentler Ağı) örnek uygulamalar kitabındaki “en iyi 12 projeden biri” oldu. İzmir, Avrupa çapında tanıtılacak yayında Barcelona, Helsinki, Madrid ve Göteborg gibi Avrupa’nın önde gelen kentleriyle birlikte yer aldı.

        Bence harika.. Küçük bir ayrıntı gibi görünüyor ama dünya kültürüne entegre olmak çok önemli gibi geliyor bana..

        DÜZ MANTIK

        - Edilen dua insanın hayata bakışını ve duruşunu belli eder diyorlar..

        Herkes Allah'dan ;

        Başkası için akıl, kendisi için para pul istiyor nedense..

        - "Doğru insan" diye bir kavram var hayatımızda..

        Oysa birisi için doğru insan saydığınız insan için acaba siz doğru insan mısınız?.

        Geçenlerde biri yazdı:

        "Nihayet doğru insanı buldum.. Kiminse gelip alsın" diye..

        Diğer Yazılar