Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çek Cumhuriyeti’nden bir bakan bize ‘çek’ verdi..

        Ziyaretlerinin ikinci bir nedeninin de mülteci konusunda görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyleyen Bakan Zaoralek, şöyle konuşmuş:

        “Ocak ayından bu yana sınırlarımıza 60 bin mülteci geldi. Türkiye’nin mülteciler konusundaki yaptıklarını takdir ediyoruz. Çek Cumhuriyeti olarak biz de somut destek vermek istiyoruz. Çünkü ülke olarak AB ile Türkiye arasında mülteci konusundaki düzenlemenin, 3 milyar Euro’luk yardımın bir parçasında yer alıyoruz. Ancak biz Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için 400 bin dolarlık daha yardım yapmayı öngördük. Bu parayı sahil güvenlik kontrolleri için mi yoksa mültecilere yönelik insani yardımları artırmak yönünde de mi kullanmak daha uygun olur? Bu konuda sizlerin görüşünü almak istiyoruz.”

        Ver sayın bakanım..

        Ne verirsen ver..

        Biz bakarız o garibanlara..

        Hatay nefes alacak

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesinde 440 araç kapasiteli yeni bir otopark için ay sonunda ihaleye çıkıyor.

        Çok fonksiyonlu bu bina, otopark özelliğinin dışında, çatısındaki seyir terası ve süs havuzu ile keyifli bir dinlenme alanı olacak.

        Çevre halkının da kullanabileceği otopark asansörleri ise aralarında 22 metre kod farkı olan iki sokak arasındaki bağlantıyı kolaylaştırılacak. Tıpkı Tarihi Asansör gibi..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerindeki artan ihtiyacın karşılanması amacıyla yeni otopark projelerine hız verdi. Kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla proje ve imalatlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, Hatay bölgesinin ikinci otoparkını Çankaya Mahallesi’ne (Uşakizade Muammer Bey Sokağı) yapmak için 26 Şubat’ta ihale gerçekleştireceği bildirildi.

        8 katlı ve 440 araç kapasiteli otoparka, aralarında yaklaşık 22 metre kot farkı bulunan 143 (Bahattin Tatış) Sokak ile 141 Sokak’tan ayrı ayrı girişler yapılacak. Otopark içerisindeki asansörlerden hem otoparka gelenler hem de çevre halkı, engelli ve yaşlı vatandaşlar faydalanabilecek. Böylece aralarında büyük kot farkı bulunan iki sokak arasında kolay erişim de sağlanmış olacak.

        Otopark üstünde manzara keyfide yaşanacak bundan böyle.. 8 katlı olarak yapılacak yeni otoparkın en üst bölümü 141 Sokak’ın yol kotuna dayanacak. Burada vatandaşlara hoş bir sürpriz hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, otoparkın çatısında çevre halkının kullanımı için seyir terası, oturma alanları ve süs havuzu eşliğinde deniz manzarası izleme olanağı sunacak.

        Toplam 15 bin metrekare alanda oluşturulacak otoparkta engeliler için 21 araç yeri bulunacak.

        Dünya Darwin Günü

        12 Şubattı.. İnsanların maymundan geldiğinin Darwin tarafından söz edilmesinin yıldönümüydü.. Aslında ‘düşünür-bilim adamı’ bir büyük hata yaptı!.. İnsanların “maymun” gibi birçok dilde “aşağılama” amaçlı kullanılan bir hayvan türünden evrimleşmiş olmasının ve bu türlerin günümüzdeki temsilcileriyle en yakın kuzen olmasının gerçekten de dünya çapındaki evrim algısına öyle veya böyle, olumsuz bir etkisi olduğunu biliyorum..

        İnsanlar, evrimsel tarihin bir cilvesi olarak aslan veya kaplan gibi kültürel olarak “üstün” görülen bir hayvandan evrimleşmiş olsalardı, birçok insan bu gerçeğe çok daha sıcak bakacaktı muhtemelen..

        Usta maymunu seçerek büyük hata yapmış..

        Diğer Yazılar